Scrool w przeglądarce?

Technologia Flash, czyli animacja na potrzeby stron WWW to świat daleko odbiegły od zwykłego programowania i kodu. Zapytaj o pomoc i podziel się z nami Twoimi problemami z zakresu Flasha.
SlowMotion
Nowy
Nowy

Scrool w przeglądarce?

Post autor: SlowMotion »

Witam
Mam stronke we flashu ładowaną w index.html. I tak jak ją otwieram wszystko jest ok, lecz kiedy przykładowo zmniejsze okno przeglądarki na pół ekrany wtedy mi obcina strone z każdej strony, czemu nie ma scroola??? Jak to naprawić?
dzięki za podpowiedzi pozdrawiam
Marek_bf
Administrator
Kontakt:

Re: Scrool w przeglądarce?

Post autor: Marek_bf »

Daj link do strony.
SlowMotion
Nowy
Nowy

Nieskończona strona jeszcze więc daje linka na mojego krasnala:D czynny pewnie tylko dziś:
link
pozdrawiam
SlowMotion
Nowy
Nowy

Jeszcze jedno u siebie sprawdziłem, jeżeli zmniejsze rozdzielczość ekranu to też obcina mi naokoło całą stronę.
Marek_bf
Administrator
Kontakt:

Masz ustawioną wielkość pliku, na 100% więc będzie on zawsze przybierał rozmiar okna przeglądarki i przez to suwaki nie zostaną wywołane.
SlowMotion
Nowy
Nowy

No ale właśnie nie przybiera wielkości przeglądarki tylko jest obcinany przy mniejszych rozdzielczosciach. A jak ustawie na opcje dopasowanie do okna to wtedy grafika nie wygląda czasami najlepiej, przynajmniej ta robiona w ps.
Da się tak ustawić żeby była ta sama wielkość co w orginale i były suwaki???
Marek_bf
Administrator
Kontakt:

Wywal z kodu osadzającego HTML i JS właściwość scale.
SlowMotion
Nowy
Nowy

No tak zrobiłem bo termi miałem wczoraj, jednak za dobrze to nie wygląda bo skaluje mi cała zawartość, to co nie robione we flashu niezbyc piękne:( Mam nauczke żeby nie używać programów grafiki rastrowej. . .
p.s. napewno nie ma sposobu żeby strona była zawsze na każdym kompie tej samej wielkości bez ucinania??? żeby te suwaki się pokazywały???
p.s.2 pytanie z innej beczki: czemu jak dodaje meta tagi wszystkie to mi w lewym górnym wyskakuje taki prostokąt ikona niedogranego obrazu.
Marek_bf
Administrator
Kontakt:

1. Jak już pisałem wcześniej, gdy powiększasz procentowo to nająć 100% obiekt dostosowuje się do okna przeglądarki i nigdy nie wywoła suwaków.

Następna sprawa, to zbudowanie strony we Flashu wymagającej używania scrola przeglądarki jest porażką.

Poszukaj jeszcze na forum o onResize

2. Nie wiem i na pewno nie będę wiedział dopóki nie zobaczę kodu.
SlowMotion
Nowy
Nowy

Witam
odświeżam temacik, bo mam problem z tą samą stroną i też w sumie z wielkościami. Oko stronka już mi się wyświetla tak jak chcem, tylko dziwnie zmienia wygląd(rozdzielczość). I tak jak wgra się strona to mieści się ona w przeglądarce każdej rozdzielczości i jest ok (ale tylko ok). Tera kiedy klikniemy w "MOJE KONTO" i przejdziemy w jedną z dwóch podstron zmienia się rozdzielczość i wtedy strona wygląda tak jak powinna(graficznie).
Ma ktoś pomysł dlaczego tak się szieje???
Chciałbym żeby od poczatku tak to wyglądało jak po kliknięciu w jedną z tych dwóch podstron?
Z góry dzięki za podowiedz. . .

[url=http://www.pat_007.lua.pl]LINK[/url]
(jeszcze jest pare błędów i nie podłączona jest do bazy danych)
dzieki
pozdro
ODPOWIEDZ