[MySQL/PHPmyadmin] Import bazy danych!?

Języki, których efekty są wykonywane po stronie serwera. PHP, ASP czy CGI w połączeniu z bazami danych SQL dają niezwykłe możliwości budowy i zarządzania stron WWW. Tu zadajemy pytania oraz demonstrujemy kod, z którym mamy problem.
parol

[MySQL/PHPmyadmin] Import bazy danych!?

Post autor: parol »

Witam,

Sytuacja wygląda następująco: Chcę przenieść bazę danych.

1. Za pomocą PHPmyAdmina wyeskportowałem ją -> mam plik *.sql

PHPmyAdmin jest bardzo user-friendly ponieważ wystarczy kliknąć import i wybrać plik. Jednak...
W moim hostingu w phpmyAdminie zakladki IMPORT.... NIE MA! O.O
Obrazek
Witamy w phpMyAdmin 2.6.2-Debian-3sarge1

MySQL 4.0.24_Debian-10sarge2-log uruchomiony na localhost, użytkownik ....
Na moim localhoscie jest:

Obrazek

Proszę o pomoc... brak tej zakładki mnie właśnie uziemił...
Anorax
Nowy
Nowy
Kontakt:

Re: [MySQL/PHPmyadmin] Import bazy danych!?

Post autor: Anorax »

Pierwszy raz słyszę o takim czymś... Dziwne. Import jest funkcją, która jest jedną z podstawowych w PMA, od niej często zaczyna się prace.
Najlepiej będzie jeśli skontaktujesz się z administratorem hostingu.
ooo_michal
Przelotem
Przelotem

Post autor: ooo_michal »

Wyeksportowany plik zawiera kod sql który wystarczy wkleić w formularzu na zakładce SQL i powinno być git :-D
Anorax
Nowy
Nowy
Kontakt:

Post autor: Anorax »

Kiedyś miałem 17k linii kodu, mój komputer nie jest aż taki mocny, więc zanim przesłałem go tym sposobem to minęło sporo czasu, ponieważ nie mogłem przesłac za jednym razem całego kodu, a zaznaczanie go stopniowo coraz bardziej zamulało komputer. Funkcja import/export w tym wypadku to prawdziwe błogosławieństwo.

Oczywiście można to zrobic na wiele sposobów, nawet można pójśc z dyskietką do serwerowni i zrobic to na miejscu, ale po co skoro na tym polega to wszystko by zrobic coś z jak najmniejszymi nakładami własnymi?
ODPOWIEDZ