Problem z czcionka LoadVars, txt

Technologia Flash, czyli animacja na potrzeby stron WWW to świat daleko odbiegły od zwykłego programowania i kodu. Zapytaj o pomoc i podziel się z nami Twoimi problemami z zakresu Flasha.
derhase
Nowy
Nowy

Problem z czcionka LoadVars, txt

Post autor: derhase »

Witajcie szukalem na forum podobnego tematu i niestety nie moglem znalezc dlatego pisze do was.

Mam tekst który wczytuje z notatnika chcialbym okreslić jego czcionka Planet cosmic gdy chce ja dodac do pliku EMBED tekst znika nie widac nic

Gdy czcionka nie jest wtapiana embed w plik tekst jest widoczny z uniwersalna czcionką ??

Proszę o pomoc czy jest tego jakies rozwiazanie zeby Ci ludzie ktorzt nie posiadaja owej czcionki widzieli ja u siebie na komputerze podczas ogladania strony ?

Pozdrawiam
SlowMotion
Nowy
Nowy

Re: Problem z czcionka LoadVars, txt

Post autor: SlowMotion »

Z tego co napisałeś zrozumiałem że masz dynamicznie wczytujący się tekst z pliku tekstowego do jakiegoś tam pola dynamic.
1/ możesz nie wczytywać dynamicznie tylko dać swój tekst w static i czcionka zostanie zapisana w pliku strony(ale tak pewnie nie chcesz).
2/ W plik tekstowy zarzucasz kod html tuningując go CSS-em i wtedy powinno być dobrze.
derhase
Nowy
Nowy

czesc,
tekst jest jako dynamic tekst static tekst odpada

masz racje mozna zrobic w css ...ale ??? co bedzie jesli ktos nie bedzie mial owej czcionki na komputerze ?... wtedy mu sie pewnie nie pokaze .. jak to jest jak rozwiazac owy problem nie mozna poprostu embed uzyc i tyle ?
Marek_bf
Administrator
Kontakt:

Post autor: Marek_bf »

W jaki sposób dotłaczasz czcionkę i jaki masz na polu txt antyalias?
derhase
Nowy
Nowy

czesc uzywalem roznych sposobow ;/

tam gdzie antyalias to ustawailem np use device font
albo for animation klikam na embed i dodaje od A do Z 27 od a do z @%itp i klikam ok
Marek_bf
Administrator
Kontakt:

Post autor: Marek_bf »

Powinno wszystko śmigać. Pokaż plik z tym polem txt.
ODPOWIEDZ