Zagadnienia związane z pozycjonowaniem stron WWW, reklamą kontekstową i linkami sponsorowanymi. Dyskutujemy robotach wyszukiwarek, skuteczności, pomysłach i nowych trendach związanych z promowaniem stron WWW w wyszukiwarkach.
Witam
Założyłem nie dawno stronę www.zarmiiswiata.prv.pl i mam pytanie, dlaczego kiedy wpisuje w googole np. AK 47 są wszystkie strony oprócz mojej?
Mam słowa kluczowe na stronie w mecie, i na domenie prv, moze trzeba zrobic coś jeszcze?
prosze o pomoc
Cóż, Google nie jest Panem Bogiem (niektórzy tak uważają ale to nieprawda) i nie dowie się o istnieniu twojej strony dopóki mu/jej (właściwie Google to jaka test osoba ) tego nie zlecisz. Tu zgłaszasz swoją witrynę do zindeksowania przez Google.
Na wszelki wypadek dodam że może i Mr. Google będzie indexował wtedy Twoją strone ale jeżeli nie będzie miała dużej popularności to będzie gdzieś na szarym końcu.
ooo_michal pisze:Cóż, Google nie jest Panem Bogiem (niektórzy tak uważają ale to nieprawda) i nie dowie się o istnieniu twojej strony dopóki mu/jej (właściwie Google to jaka test osoba ) tego nie zlecisz.
Niestety ta opcja trwa nawet do 3 tygodni. Dlatego najlepszym wyjściem są linki na różnych serwisach. Wtedy po 3 dniach czasem się już pojawia w indeksie.