Cherry, w pozycjonowaniu najważniejszymi zasadami są cierpliwość i zachowanie pozoru naturalności w zdobywaniu linków. Ty tych cech nie posiadasz, bo widać przeczytałeś kilka marnych artykułów i szukasz linków nie tam gdzie trzeba.
Zamiast długich wykładów zapraszam Cię na swojego bloga do najstarszych wpisów - po ich przeczytaniu nie będziesz zadawał banalnych pytań.
Znam skrypt do wspomagania ręcznego katalogowania, jednak obawiam się dać Ci teraz namiary na niego, ponieważ mógłbyś go źle wykorzystać. Poświęć najpierw kilka miesięcy na zdobycie podstaw teoretycznych zanim zaczniesz coś robić w tym kierunku. Przez te kilka miesięcy dodaj swoją stronę do tych największych katalogów i koniecznie idź na jakość, a nie na ilość. Zanim zaczniesz katalogować na większą skalę, korzystać z różnego rodzaju systemów czy wymieniać się linkami, musisz znać podstawy, bo inaczej zaszkodzisz swojej stronie. Przy okazji zareklamuj ją na kilku forach, ale nie wstawiaj adresu do podpisów na forach, na których masz dużo postów.
Co do katalogów, jeśli już dodajesz to do tych moderowanych, ponieważ tam masz większą pewność, że nie ma w nich śmieci. Dodawaj do istniejących podkategorii, które są już zaindeksowane w Google. Osobiście do gustu przypadły mi katalogi na skrypcie otwarty.pl mini (wersja po modyfikacjach), oczywiście wybieraj te z wyższym PR, ponieważ w przypadku katalogów głównie po tym wskaźniku poznasz, czy jest dobry czy nie. No i oczywiście najlepsze są katalogi tematyczne.
Na początku nie powinno się szaleć z wysokimi PR, ale w katalogach i tak masz swoje wpisy w podkategoriach, więc te linki nie będą aż tak mocne. Dodając do katalogów, które pobierają automatycznie dane z metatagów, najlepiej jest ręcznie je zmienić z dwóch względów - lepiej jest kiedy wpisy są różne od metatagów i od wpisów w innych katalogach; dłuższe wpisy są lepsze.
Na razie to tyle. Jak przeczytasz to co trzeba i będziesz miał jeszcze jakieś pytania, chętnie na nie odpowiem o ile będę znała odpowiedź.
katalogi QLWEB
Re: katalogi QLWEB
Ostatnio zmieniony śr sty 03, 2018 12:07 pm przez Lexy, łącznie zmieniany 1 raz.
-
remontyzakrzewski
- Kontakt:
Moim zdaniem zbyt szybkie dodawanie stron do katalogów i itp. raczej nie powinno zaszkodzić, ponieważ w ten sposób łatwo by można było załatwić konkurencje, czyli strony o wysokiej pozycji w google.
I właśnie w taki sposób niektórzy załatwiają swoją konkurencję.
lexy ale co by to miała być za konkurencja ?, jak masz długo stronę w site i dużo linków prowadzących wysoki TPR .. to musiałabyś „przypalić „ i to bardzo ostro nie wiem czy by się to opłacało i czy byłyby jakieś efekty .. chodzi mi o mocne frazy .. bo jak już ktoś jest dość wysoko na mocną frazę to raczej trudno z T10 „ wysiudać” , może taka sztuka mogłaby się udać na frazie tanie meble kuchenne konin ale nie samo meble .. mam nadzieje że mnie rozumiesz
LEGENDA
Wysiudać – wyrzucić z T10 powodując np. filtra albo jakie inne gówna
LEGENDA
Wysiudać – wyrzucić z T10 powodując np. filtra albo jakie inne gówna