Funkcja przycisku włączana wraz z animacją...
Funkcja przycisku włączana wraz z animacją...
Jak zrobić aby jednen z przycisków włączał się równo z animacją? Innymi słowy, żeby był domyślnie aktywny zaraz po pokazaniu się. Np. w tej galerii aktywnym przyciskiem będą "ludzie", a reszta ("przyroda" i "inne") będzie wyłączona. Jest na to jakiś prosty sposób?
Re: Funkcja przycisku włączana wraz z animacją...
Kod: Zaznacz cały
button.enable = false;
button.enable = true;Re: Funkcja przycisku włączana wraz z animacją...
Kurcze, nie o to mi chodziło. Te kody całkowicie włą. i wył. funkcje przycisków, a mnie chodziło o samą funkcje włą. przycisku (button on). Postaram się wyjaśnić to dość dokładnie. A więc tak, w przyciskach "ludzie, przyroda i inne" używam takich kodów:
Teraz chodzi mi o to, aby przycisk "ludzie" był włą. i aktywny tak, jakby ktoś wybrał go ręcznie...
Coś jakby:
Kod: Zaznacz cały
// Button on:
this.enabled = false;
// Button off:
element ("mc_b1a").gotoAndPlay("Scene hide");
this.enabled = true;
// Mouse over:
element ("mc_b1a").gotoAndPlay("Scene show");
// Mouse leave:
element ("mc_b1a").gotoAndPlay("Scene hide");Kod: Zaznacz cały
button.button onRe: Funkcja przycisku włączana wraz z animacją...
Ja też nie wiem, o co Ci chodzi. Tym bardziej, że kod, który podajesz nie jest kodem stosowanym we Flashu. Może w końcu przesiądź się na Flasha wszystkim będzie łatwiej? 
Re: Funkcja przycisku włączana wraz z animacją...
Tak myślałem
Sprawa wydaje się dość prosta, ale nie wiem jak to inaczej wytłumaczyć...
Apropos Flasha, to nie wiem czy będzie łatwiej. Mam flasha, ale niestety spora część Twoich gotowców i próbek nie działa (na pewno domyślasz się dlaczego tak jest).
Nic to. W każdym razie dziękuję za dobre chęci.
Apropos Flasha, to nie wiem czy będzie łatwiej. Mam flasha, ale niestety spora część Twoich gotowców i próbek nie działa (na pewno domyślasz się dlaczego tak jest).
Nic to. W każdym razie dziękuję za dobre chęci.