Problem z pozycjonowaniem
Problem z pozycjonowaniem
Witam,
mam pewien problem nie wiem dlaczego ale jedynie pierwsza fraza "forum pokerowe" jest pozycjonowane pozostale niestety nie :/ nie mam pojecia dlaczego. Dodam ze pod slowem: forum pokerowe moja strona stale znajduje sie na 1 stronie google i 1 miejscu w onecie dlaczego pozostalych slow nie ma w ogole?
forumpokerowe.com
dzieki za pomoc
mam pewien problem nie wiem dlaczego ale jedynie pierwsza fraza "forum pokerowe" jest pozycjonowane pozostale niestety nie :/ nie mam pojecia dlaczego. Dodam ze pod slowem: forum pokerowe moja strona stale znajduje sie na 1 stronie google i 1 miejscu w onecie dlaczego pozostalych slow nie ma w ogole?
forumpokerowe.com
dzieki za pomoc
Re: Problem z pozycjonowaniem
myślę że jest to spowodowane konkurencyjnością fraz
hm chyba nie bo forum pokerowe - tam jest spora konkurencja i mimo wszystko jestem wysoko natomiast mam wpisane tez frazy bardzo niepopularne a mimo to nie ma mnie w ogole :/
'Forum pokerowe' to fraza niszowa, przy odpowiednio zrobionym kodzie i contencie nie wymaga wlasciwie pozycjonowania. Poważniejsze frazy wymagają pozycjonowania, którego po twojej domenie nie widać. Poczytaj sobie PiO dla początkujących. Możesz też zapuścić systemy wymiany linków: linkme, link-valut, linkorn - pozostałe przy tym site nie przyniosą ci zbyt wiele korzyści w sumie seo.net.pl mozesz zapuscic. Linkuj do swojej strony frazami jakie cie interesują np. 'zasady pokera', 'forum poker', 'poker' - choc tej ostatniej w ten sposob nie wybijesz, ale pomocniczo sie przyda.
ok ok linkme nie moge bo slowo poker jest zabronione.. a np linkuj pro ? tam moge ale musze miec przynajmniej 50% podstron zaindeksowanych w google, w przypadku forum ktore sie caly czas rozwija to nie taka prosta sprawa :/
ale systemów nie podpinaj pod stronę pozycjonowaną , bo się to mija z celem
Dlaczego mija się z celem? Fakt, że lepiej mieć zaplecze, ale jeśli się go nie posiada, podpięcie pod system pozycjonowanej strony i tak przynosi wymierne korzyści. Linki wzajemne w systemie to nie tak częsta sprawa, a pozostałe aspekty w przypadku forum pokerowego mozna pominac.
podpinasz "wartościową" stronę pod system a dostajesz w zamian linki ze śmietników dmozów itp. także moim zdaniem jesteś w plecy na tej wymianie ..
"dlaczego pozostalych slow nie ma w ogole?"
Może dlatego, że spam w metatagach już dawno wyszedł z mody? Poza tym, w description ani razu nie pojawia się słowo "poker".
"Dlaczego mija się z celem?"
Bo to strona pozycjonowana ma dostać kopa w wynikach, a nie zostać zaśmiecona przez byle jakie linki. Tu nie chodzi o ryzyko wzajemnych linków.
Może dlatego, że spam w metatagach już dawno wyszedł z mody? Poza tym, w description ani razu nie pojawia się słowo "poker".
"Dlaczego mija się z celem?"
Bo to strona pozycjonowana ma dostać kopa w wynikach, a nie zostać zaśmiecona przez byle jakie linki. Tu nie chodzi o ryzyko wzajemnych linków.
Dajesz dobre linki a dostajesz szajs, bo tam wszyscy sam spam pchają, mi nawet czasem lepszego spamu szkoda na system wymiany.
do precelków dodawaj, ale hazard nie każdy przyjmie. Tylko, że wśród precelków też musisz wybrać te dobre, bo cała reszta to tylko zaindeksowany niepodlinkowany chłam i wszystko siedzi w suplemental index. Pamiętaj o tematycznych anchorach i słowach kluczowych w tekście.
do precelków dodawaj, ale hazard nie każdy przyjmie. Tylko, że wśród precelków też musisz wybrać te dobre, bo cała reszta to tylko zaindeksowany niepodlinkowany chłam i wszystko siedzi w suplemental index. Pamiętaj o tematycznych anchorach i słowach kluczowych w tekście.
Racja, dlatego powinno się sprawdzać, jaki procent podstron danego precla jest w wynikach uzupełniających oraz jak szybko wpisy są indeksowane... i czy w ogóle są indeksowane
Na tej podstawie można przygotować porządną listę precelków i darować sobie te, które nic nie dają.
Poza tym, częstym błędem jest wykorzystywanie wszystkich (zazwyczaj 3) linków do tej samej (pod)strony, a także brak podlinkowania wpisów.
Poza tym, częstym błędem jest wykorzystywanie wszystkich (zazwyczaj 3) linków do tej samej (pod)strony, a także brak podlinkowania wpisów.