[www] lamdrew.com.pl

Tutaj uzyskasz cenne porady i słowa konstruktywnej krytyki na temat własnych projektów związanych z internetem.
ODPOWIEDZ
sl01k
Kontakt:

[www] lamdrew.com.pl

Post autor: sl01k »

witam

pozostawiam flashow stronke zakladu stolarskiego do oceny
www.lamdrew.com.pl
Marek_bf
Administrator
Kontakt:

Re: [www] lamdrew.com.pl

Post autor: Marek_bf »

Buttony: o nas, usługi, dojazd, kontakt oraz buttony górnego menu po wciśnięciu myszką przytrzymaniu zjechaniu i puszczeniu klawisza button pozostaje rozwinięty

Przydałoby się do każdego z nich dodać:
button.onReleaseOutside = button.onRollOut;

Obrazki w galerii dodałbym maskę dla wszystkich fotografii, przy ich powiększaniu znika jest głębia strony. Przed powiększaniem zdaje się, że są oglądane poprzez szczelinę tworzoną poprzez stopkę i header jednak przy powiększenie pojawiają się nad nimi. Więc moja sugestia: albo cofnąć galerię poza warstwę z headerem i stopką albo (mniej wydajnie) maskować ją.

Samochodzik w mapce miejscami jeszcze na przedniej lub na tylniej osi.

Używasz takich perełek jak tellTarget, gotoAndPlay("../../mail:20"); itp. przez co, strona może przestać działać wraz z którąś z kolejnych wersji FP.

Plus za kopiowane treść i dane kontaktowe. :)

Ogólnie prezentacja fajna, czytelna i estetyczna.
sl01k
Kontakt:

Post autor: sl01k »

milo posluchac rad kogos kto wie o czym mowi :)
co do buttonow poprawie
co do galeri - jezeli dam ja pod nagowek i stopke to zdjecia moga byc czesciowa zakryte przy mniejszych rozdzialkach ... a chodzi o to by byly uwydatnione ... wiec propozycja droga jedynie w chodzi w gre ... zobaczymy jak to w praniu wyjdzie
co do samochodzikow .... mialo byc na wesolo .... i jest :) nie zabardzo chce to zmieniac
co do perelek to mnie zaskoczyles ... niechce mi sie wierzyc ze nastepne Flash Playery niebeda tego obslugiwac

no i dziekuje za ocene
Marek_bf
Administrator
Kontakt:

Post autor: Marek_bf »

Kto wie? Ta notacja, której używasz nie jest zalecana od 8 (Flasha 5) lat. Osiem lat to dużo na przesiadkę w nową notację i dużo na utrzymywanie zgodności wstecz.

Macromedia i Adobe w specyfikacjach AS ostrzegają o zdeprecjonowanej składni i sugerują używanie poprawnej.

Do problemu "niedziałania" może dochodzić jeszcze problem wydajności.

Fakt, że częśc z tej składni jest używana we FlashLite ale jeśli Adobe zechce odchudzić FlashPlayera, który z każdą nową wersją waży coraz więcej to może się w końcu pozbyć tych perełek.

Nie twierdzę, iż tak się stanie, ale jest to całkiem realne. Nie czułbyś się dobrze jakby za rok zadzwonił do Ciebie człowiek, któremu robiłeś stronę z informacją, iże strona nie działa? :)
ODPOWIEDZ