czy moge uzyc szablonu z tutoriala?

Luźne dyskusje "bardzo sztywnych webmasterów", prowadzone na rózne tematy, mogą być dalece odbiegłe od webmasterstwa. Możemy w końcu udowodnić, że webmaster to także zwykły człowiek i pogadać też potrafi :)
Slash3r
Nowy
Nowy

czy moge uzyc szablonu z tutoriala?

Post autor: Slash3r »

Mam takie pytanie. Jezeli mam np tutorial photoshopa jak zrobic szablon strony www na stronie good-tutorials.com albo pixel2life.com. Czy moge normalnie zrobic taki szablon w photoshopie i uzyc go na swojej stronie www?czy mam napisac na dole designed by good-tutorials.com?Jak to wlasciwie jest?
ooo_michal
Przelotem
Przelotem

Re: czy moge uzyc szablonu z tutoriala?

Post autor: ooo_michal »

Moim zdaniem nie ma żadnych przeszkód abyś podpisał się pod tym szablonem swoją ksywką. Przecież sam przygotowałeś ten szablon. Co z tego, że ktoś ci opisał co po kolei masz zrobić żeby on tak wyglądał.

Z drugiej jednak strony jeśli ktoś już wcześniej utworzył i wykorzystał podobny szablon to możesz zostać oskarżony o plagiat albo nawet o kradzież. Dlatego lepiej włożyć trzochę wysiłku i utworzyć własny projekt i mieć pewność, że żadnych kłopotów z nim związanych nie będzie.

Oczywiście to jest moja subiektywna opinia i na pewno wielu się ze mną niezgodzi. Oczywiście szanuję ich zdanie ale póki co ja swojego się trzymam.
Slash3r
Nowy
Nowy

hmm no calkowicie sie z toba zgadzam:)zrobic swoj layout:P, ale ja niestety mam z tym problem;(brak pomyslu, wybrazni..jedyne co udalo mi sie wystukac to takie cos:
http://img.org.pl/obrazek/bBQm7cjE5WN.jpg

:)
Slash3r
Nowy
Nowy

a tak na marginesie: Zycze wszystkim Wesolych Swiat:)
ooo_michal
Przelotem
Przelotem

Post autor: ooo_michal »

Jeśli brak pomysłów to poszukaj inspiracji w sieci. Pooglądaj gotowe prace. Dużo znajdziesz na http://www.webhandel.pl
ODPOWIEDZ