Oceńcie stronke

Tutaj uzyskasz cenne porady i słowa konstruktywnej krytyki na temat własnych projektów związanych z internetem.
ODPOWIEDZ
quattro

Oceńcie stronke

Post autor: quattro »

Moja pierwsza stronka w całości zorbiona we flashu. Doszły mnie słuchy ze u nie których osób sie nie otwiera IE natomiast u mnie w IEi na kilku innych kompach sie wszystko otwiera czym może to być spowodowane?
Co sądzicie od strony techniczenej o niej ?
Ostatnio zmieniony pn lis 26, 2007 8:58 am przez quattro, łącznie zmieniany 1 raz.
vloq
Nowy
Nowy
Kontakt:

Re: Oceńcie stronke

Post autor: vloq »

Wizualnie i technicznie strona jest fatalna. Gdybym był na twoim miejscu, poważnie bym sie zastanowił, czy nie zakończyć swojej przygody z flashem na pierwszej stronie.
quattro

"vlog" dobrze ze cos odpisałeś, ale napisz coś wiecej na temat strony technicznej, gdyż zaczynam sie w to bawić i fajnie byłoby jakbyś napisał co jest żle i o czym powinienem poczytać i sie doszkolić.

Wizualnie miałabyć skromna, łatwa i przejrzysta.
makro

Post autor: makro »

Nie udało Ci się osiągnąc żadnego z zamierzonych celów.
brajt

Post autor: brajt »

1. W pierwszej kolejności pozbądź się tego scrollowanego podświetlenia, bo ładne nie jest, a utrudnia czytanie strony i rozprasza uwagę. Staraj się nigdy nie nakładać animacji na dłuższy tekst.
2. Nie podoba mi się ten "spadający z hukiem" sposób zmiany zdjęcia w tle. Scroll lub jakieś płynne przejście byłyby bardziej eleganckie.
3. Porozdzielaj akapity dodatkową pustą linijką. Zyskasz na czytelności.
4. Galeria nie działa, ew. ładuje się zbyt długo (a żadnej informacji na ten temat nie widzę, więc zrezygnowałem z czekania).
5. Logo wyrzuć do kosza i zrób jeszcze raz, od zera. No i co to jest "RSTAURACJA"?

Ogólnie dwója za estetykę wykonania.
quattro

Dzieki "brajt" za uwagi w końcu jakieś konkrety. Logo musi takie zostać bo takie już mają od początku tylko literke zgubiłem, zaraz poprawie. Przed galerią zrobie jeszcze licznik . Dzieki.
brajt

Post autor: brajt »

A właśnie. Zyskasz wdzięczność 53.5% polskich internautów (wg ranking.pl), jeśli pozbędziesz się czerwonej obramówki - samo to, że szerokość flasha jest ustawiona na 1024px nie znaczy, że się mieści w takiej rozdzielczości, bo w przeglądarkach masz jeszcze np. pasek przewijania. Najlepiej będzie tło w body ustawić w kolorze obramówki, wtedy nie stracisz efektu.
ODPOWIEDZ