jak zrobic przycisk, zeby plik flv wyswietlal sie na caly ekran?
plik wyswietla sie poprzez domyslny template flasha SteelExternalAll.swf
nie chodzi mi o fscommand, bo wtedy plik swf, w ktorym jest ten film wyswietla sie na pelnym ekranie, a chce zeby wyswietlal sie tylko film, ktory jest wsadzony do swf.
dzieki
FLV Playback fullscreen
FLV Playback fullscreen
Ostatnio zmieniony czw lis 22, 2007 3:30 pm przez tatu, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: FLV Playback fullscreen
Musisz napisać własny player, który przy fullscreenie ukryje swój interface.
interface mi nie przeszkadza chcialbym tylko, zeby film byl wiekszy
To musisz użyć do tego JS. Wywołać z poziomu Flasha funkcję JS która zwiększy rozmiar okna, we Flashu użyć onResize to wykrycia zamiany wielkości okna i przystosować do tej wielkości komponent.
ale potrzebuje, zeby to dzialalo z cd jako prezentacja - nie da sie zrobic takiego buttona w action script'cie?
chociaz taki button, ktory wywola ten plik w nowym oknie na wierzchu bez titlebar'a z fscommand rozciagajacym na caly ekran?
chociaz taki button, ktory wywola ten plik w nowym oknie na wierzchu bez titlebar'a z fscommand rozciagajacym na caly ekran?
Kod: Zaznacz cały
my_btn.onRelease = function() {
fscommand("fullscreen", "true");
};Re: FLV Playback fullscreen
Jednak sobie z tym nie poradzilem.
Fscommand powiekszal mi cala prezentacje a nie film (mam problem z wywolaniem glupiego movie clipu: probowalem onRelease loadMovie ale nie umiem otworzyc go w nowym oknie), wiec sprobowalem to zrobic poprzez ten tutorial, ale tez mi nie wyszlo: http://store1.adobe.com/devnet/flash/ar ... wcase.html
Pytanie, jak przyciskiem z getURLem z linkiem do pliku html bedzie odtwarzac plik swf w przegladarce na pelny ekran (albo przynajmniej powiekszenie 1024x 768) bez paskow przegladarki (albo z samym tylko paskiem tytulu)?
Dzieki
Fscommand powiekszal mi cala prezentacje a nie film (mam problem z wywolaniem glupiego movie clipu: probowalem onRelease loadMovie ale nie umiem otworzyc go w nowym oknie), wiec sprobowalem to zrobic poprzez ten tutorial, ale tez mi nie wyszlo: http://store1.adobe.com/devnet/flash/ar ... wcase.html
Pytanie, jak przyciskiem z getURLem z linkiem do pliku html bedzie odtwarzac plik swf w przegladarce na pelny ekran (albo przynajmniej powiekszenie 1024x 768) bez paskow przegladarki (albo z samym tylko paskiem tytulu)?
Dzieki
FLV Playback fullscreen
To sobie przystosuj Klik