google_adsens

Dyskusje pod okiem specjalistów o analizach rynku, strategiach kampanii reklamowych w sieci oraz monitoringu stron WWW.
ODPOWIEDZ
masterlool
Nowy
Nowy

google_adsens

Post autor: masterlool »

Mam kilka pytań go do google:
1. Jak mam te reklamy google to muszę biegać do urzędu skarbowego i się rozliczać??
2. Czy jak chce mieć reklamy google to muszę mieć +18

Może mi ktoś odpowiedzeć z góry thx...
Allen
Nowy
Nowy
Kontakt:

Re: google_adsens

Post autor: Allen »

masterlool pisze:1. Jak mam te reklamy google to muszę biegać do urzędu skarbowego i się rozliczać??
Wypadałoby ;)
US traktuje wszelkie przychody jednoznacznie. Nawet, jeżeli nie przekroczyłeś kwoty wolnej od podatku w roku podatkowym, jesteś zobligowany do złożenia rocznego zeznania podatkowego. Jeżeli nie masz 18 lat, swoje dochody możesz rozliczać z rodzicami, opiekunami.
masterlool pisze:2. Czy jak chce mieć reklamy google to muszę mieć +18
Osoba, na którą jest rejestrowane konto Google Adsense musi być pełnoletnia, tj. 18 i więcej lat. Właścicielem może być, np. jedno z Twoich rodziców, opiekunów, pełnoletnia siostra/brat.
masterlool
Nowy
Nowy

Post autor: masterlool »

no i na taką odpowiedź liczyłem dzięki... 8) 8) 8)
adik1989

Post autor: adik1989 »

Czyli wg. was należałoby rozliczać się od dochodów rocznych. A jak się za to zabrać ? Trzeba przedstawić jakieś dokumenty ?
motopoland
Nowy
Nowy
Kontakt:

Post autor: motopoland »

adik1989 pisze:Czyli wg. was należałoby rozliczać się od dochodów rocznych. A jak się za to zabrać ? Trzeba przedstawić jakieś dokumenty ?
I tu jest problem...
Wyszystko odbywa się wirtualnie, jedynie wpływy na konto są namacalne :)
Jeżeli zarabiasz parę dolarów na m-c to wyluzuj
Allen
Nowy
Nowy
Kontakt:

Post autor: Allen »

motopoland pisze:
adik1989 pisze:Czyli wg. was należałoby rozliczać się od dochodów rocznych. A jak się za to zabrać ? Trzeba przedstawić jakieś dokumenty ?
I tu jest problem...
Wyszystko odbywa się wirtualnie, jedynie wpływy na konto są namacalne :)
Każdy bank, nawet konta prowadzone via Internet tychże, ma historię przelewów, którą przez określony czas musi trzymać w swej bazie danych (zapewne 5 lat, tak jak w przypadku PITów, chociaż głowy nie daję). A stąd prosta droga do przedstawienia dowodów świadczących o ewentualnym nie uiszczeniu podatku dochodowego.

Jeżeli osiagnąłeś dochód w roku podatkowym, tj. wartość: przychód - (minus) kwota wolna od podatku jest dodatnia, od tego musisz zapłacić podatek.

Jeżeli twój przychód (roku podatkowego) jest niższy niż kwota wolna od podatku, cóż teoretycznie powinieneś złożyć odpowiedni PIT, z tym, że jako podatek do zapłaty wpisać 0 PLN. Czyli byś "uiścił" 0 zł, czyli nic. W praktyce, nie znam osoby, do której, w takim przypadku, przyczepił się urzędnik US - chociaż ma do tego pełne prawo.
ODPOWIEDZ