no temps on HDD

Technologia Flash, czyli animacja na potrzeby stron WWW to świat daleko odbiegły od zwykłego programowania i kodu. Zapytaj o pomoc i podziel się z nami Twoimi problemami z zakresu Flasha.
LHT

no temps on HDD

Post autor: LHT »

Witam, to znowu ja :)
tym razem pytanko cięższej natury
chodzi o to, jak wszyscy wiemy, że odwiedzane stronki są zapisywane do katalogów na dysku odwiedzającego (np.: temponary internet files) i może sobie poszczególne elementy załadowanej stronki zagarnąć :)
czy jest sposób na kodowanie, kasowanie, nie zapisywanie czy ukrywanie tych plików tak aby ładowane pliki do stronki nie pozostawały na dysku odwiedzającego lub aby nie wiedział jak się dobrać do nich? Proszę o sugestie co z tym fantem zrobić.
Najlepiej by było ostatecznie jakby wszystkie elementy (czyli np .swf'y i dodalkowe np .jpg czy .txt) zapisywane były w jednym pliku w katalogu plików tymczasowych pod dziwną nazwą (np pakerze zabezpieczonym hasłem) wiem, wiem, mam wybujałą wyobraźnie :)
Pozdrawiam
Marek_bf
Administrator
Kontakt:

Re: no temps on HDD

Post autor: Marek_bf »

Co siądzie na dysku można przechwycić.
Trzeba pamiętać, że zabezpieczenia stosuje się zazwyczaj dla bęcwałów, którzy sami nic nie potrafią o prócz kradzieży czyjejś pracy. Więc i zabezpieczenie nie musi być super mocne gdyż na pewno go nie złamią, bo są za ciency. Jakby nie byli ciency nie musieliby kraść.

Zazwyczaj wystarczy sprawdzać czy this._url wypluje na początku http:// jeśli nie dać w skrypcie nieskończona pętlę. Jeśli zaś masz atrakcyjny AS i chcesz go ukryć można zastosować np. SWF Encrypt

A tutaj animka mojego kolegi Bartka Polaków adresowana do plagiatorów:
http://www.uzi-boy.hostings.pl/11plagiat.swf
:)
LHT

Re: no temps on HDD

Post autor: LHT »

hehehe ano filmik zacny, szacowny :)
a co do mojego problemu, głównie mam na myśli pliki .jpg bądź .swf
nie wiem o co chodzi z tym zapętleniem powiem szczerze :) bo nie jestem flashowcem wyborowym, a raczej "niedzielnym", proszę o pojaśnienie bądź przykłady, kurcze ale bym to chciał zakodować jakoś wszystko w ...hmmmm

wymyśliłem co do swfów taki bajer że w głównym .swf ustalam jakiś ciąg 30 cyfr i liter :D i .swfy dodatkowe nie bedą samodzielnie działały ale tylko poprzez .swf główny bo będą sprawdzać warunek
ale wciąż nie wiem jak to rozwiązać z .jpg'ami

Mam taką teorię, jeśli .swf nie skończy wczytywać pliku .jpg to nie zostanie plik .jpg zapisany w temp
lub jeżeli .swf po wyświetleniu pliku .jpg rozpocznie powtórne wczytywanie pliku .jpg ale wczytywanie to zostanie przerwane to się nie zapisze (usunie) w temp lub nadpisze jako uszkoszona kopia, nieotwieralna.
Czy jest jaka komenda która przerywa wczytywanie? coś co mi pomoże sprawdzić tą teorie? czy teoria jest do ... :)
ODPOWIEDZ