po dłuugiej zabawie z photoshop'em skończyłem "szablon" do mojej strony.
projekt jest bardzo nietypowy dlatego pomimo przeczytania kursu w dalszym ciągu nie wiem jak się za to zabrać, dlatego proszę o jakieś wskazówki bo po 2 dniach dalej nie mam pomysłu a zacząć jest najgorzej.
otóż jest zdjęcie, wielkości na cały ekran przy najmniejszej rozdzielczości ekranu i kilka mniejszych obrazków które chcę aby były umieszczone w poszczególnych miejscach na tym większym (bo z niego właśnie są wycięte). można się domyślić że te mniejsze to odnośniki do podstron które bedą się otwierały w nowych oknach.
btw, po najechaniu myszką "przyciski" te będą się zmieniały (w inny obrazek o takim samym rozmiarze) może istnieje jakiś fajny efekt przejścia (tylko nie we flashu;) żeby tak gwałtownie się nie zmieniały?
być może poradziłbym sobie ale tylko w jednej rozdziałce, poprzez powstawianie odległości w pixelach od krawędzi ekranu, co przy innych spowodowałoby totalną rozróbę.
do tła na pewno zastosowałbym rodzaj położenia "center" (żeby w każdej rozdzielczości znajdował się na środku) tylko co zrobić żeby odnośniki u wszystkich były w tym samym miejscu, nie bawiąc się w dostosowywanie tego do każdej rozdzielczości? myślałem o wykorzystaniu tabel ale czytałem żeby nie przesadzać z ich zastosowaniem
na koniec rysunek roboczy, który lepiej pozwoli zrozumieć Wam mój problem: