Witam
Chodzi o tą stronkę http://www.motatex.com/site/ Wróciłem do książki AS, aby zrozumieć kilka spraw i przerasta mnie to chyba. Przerobiłem funkcje, zmienne, instrukcje warunkowe, klasy obiektów, pętla dokładnie 3 razy. Nie mogę pojąć paru spraw, a raczej wykorzystać ich w praktyce.
Na stronie są 3 przyciski_mc "O firmie" "Galeria" i "kontakt"
Poza tym są dwa MC, jeden pod galerię, a drugi pod kontakt. Zbudowane są tak samo, mają po dwie etykiety, dajmy na to "otwórz" i "zamknij".
Wchodząc na stronę odpala się treść z przycisku "o firmie" Ten przycisk ma służyć do zamknięcia galerii lub kontaktu w zależności co jest otwarte.
Uzytkownik wchodzi na stronę i przykładowo klika na klawisz "galeria" po czym galeria wysuwa się. Następnie przykładowo klika na "kontakt" i chciałbym, aby wysunięta galeria schowała się, a kontakt wysunął i zeby to działało w odwrotnym przypadku.
Sorry, naprawdę ciężko mi to wytłumaczyć, a jeszcze ciężej pojąć jak zrobić to od kuchni. Proszę o jakąkolwiek pomoc, jakieś naprowadzenie mnie jak powinienem to wykonać, czego użyć itp.
Nauczyłem się paru rzeczy, ale w praktyce ręce rozkładam, za dużo niewiadomych.
Dzięki za pomoc...
pzdr.
[AS] instrukcje warunkowe itp
Re: [AS] instrukcje warunkowe itp
Szukaj na forum pod hasłem: podstrony, są jakieś przykłady.
Ogólnie rzecz polega na tym ze zapisujesz w zmiennej klip aktualnie otwarty, po kliknięciu na inny button chowasz aktualny, otwierasz nowy i zapisujesz go w zmiennej jako aktualny.
Ogólnie rzecz polega na tym ze zapisujesz w zmiennej klip aktualnie otwarty, po kliknięciu na inny button chowasz aktualny, otwierasz nowy i zapisujesz go w zmiennej jako aktualny.