Efekt

Technologia Flash, czyli animacja na potrzeby stron WWW to świat daleko odbiegły od zwykłego programowania i kodu. Zapytaj o pomoc i podziel się z nami Twoimi problemami z zakresu Flasha.
lorcyk
Nowy
Nowy

Efekt

Post autor: lorcyk »

Witam kombinowałem ale nic mi z tego nie wychodzi a dokładnie interesuje mnie taki efekt jak na tej stronie

http://www.e-album.eu/

Chodzi o te dwa zdjęcia po prawej stronie po pierwsze jak je tak wygiąć ? pojęcia nie mam z animacją miałbym mniej problemów proszę o odpowiedź i z góry dziękuje
Marek_bf
Administrator
Kontakt:

Re: Efekt

Post autor: Marek_bf »

We Flashu tego nie zrobisz. Nie mam on możliwości nadawania perspektywy obiektom złożonym.
Musisz przygotować obrazki w zewnętrznym programie graficznym nadając im perspektywę.
Później importować obrazki do Flasha i animować.
lorcyk
Nowy
Nowy

efekt

Post autor: lorcyk »

dobra ok rozumiem ale jaki program? w photoshopie próbowałem i jakoś nie znalazłem czegoś takiego?
Marek_bf
Administrator
Kontakt:

Photoshop:
Zaznaczasz warstwę do skalowania.
Menu -> Edycja -> Przekształć -> Perspektywa
wzp

Post autor: wzp »

Marek_bf pisze:We Flashu tego nie zrobisz. Nie mam on możliwości nadawania perspektywy obiektom złożonym.
Musisz przygotować obrazki w zewnętrznym programie graficznym nadając im perspektywę.
Później importować obrazki do Flasha i animować.
Wydaje mi się że trochę się mylisz ;) Na tej stronce akurat jest prosty gradient. Można narysować prostokąt, wygiąć i zastosować animację ruchu, czy jak się to fachowo nazywa (zielony kolor animacji na listwie) Co o tym sądzisz?

pzdr.

EDIT:

O tak:
Obrazek

Z tym że nie wiem, czy po przerobieniu na symbol to zadziała bo chyba tak zwanej surowej grafiki nie powinno się animować. Już sam nie wiem, popraw mnie jesli coś źle piszę.
Marek_bf
Administrator
Kontakt:

Mnie się nie wydaje, że ty się mylisz. Jestem pewien, mylisz się bardzo. :)

Nie doczytałeś pytania i nie odróżniłeś perspektywy od wypukłości/sferyzacji brzegów.
lorcyk pisze:Chodzi o te dwa zdjęcia po prawej stronie po pierwsze jak je tak wygiąć
Nie chodziło tutaj o sposób pojawiania się prostokątnego pola tylko o efekt trójwymiarowości zdjęć.
wzp

Post autor: wzp »

heh... faktycznie, zasugerowałem się stronką, zwracam honor... :)

pzdr.
ODPOWIEDZ