Pozycjonowanie sklepu internetowego, branża kosmetyki, perfu

Zagadnienia związane z pozycjonowaniem stron WWW, reklamą kontekstową i linkami sponsorowanymi. Dyskutujemy robotach wyszukiwarek, skuteczności, pomysłach i nowych trendach związanych z promowaniem stron WWW w wyszukiwarkach.
ser_artur
Kontakt:

Pozycjonowanie sklepu internetowego, branża kosmetyki, perfu

Post autor: ser_artur »

Witam wszystkich serdecznie.

Prosze doradźcie mi jak wypozycjonować stronę www.nefya.pl w wyszukiwarkach. Będzie to sklep nastawiony na sprzedaż kosmetyków, perfum, środków czystości a w przyszłości może coś więcej. Dysponuje ubogim budżetem a potrzebuję wypozycjonować sklep w miarę szybko. Co możeci mi doradzić? Serdecznie dziękuję za jakąkolwiek pomoc, poradę...
Pozdrawiam wszystkich :)
neeon
Nowy
Nowy
Kontakt:

Re: Pozycjonowanie sklepu internetowego, branża kosmetyki, perfu

Post autor: neeon »

Mała kasa duży problem :) , podaj może jakie frazy Cię interesują , a co do sklepu to myślę ze lepiej dla ciebie będzie skupić się na pozycjonowaniu poszczególnych artykułów w sklepie niż samego sklepu z tz. długiego ogonka będziesz miał wejścia ..frazy tego typu będą mniej oblegane to łatwiej je będzie zdobyć , a co do szybkości to jedynie adwods pozycjonowanie troszkę trwa i na efekty trzeba troszkę poczekać
ser_artur
Kontakt:

Dziękuje za odpowiedź w temacie dużego problemu :-D, zgadzam się, jeśli chodzi ofrazy, myślałem żeby windować go na: perfumy (ale jest ok. 46 tys. stron w google), kosmetyki (szkoda gadać :( ) , środki czystości, generalnie banał przyszedł mi do głowy, chce zjednać paru producentów,wedy będę znal marki produktów a może pozycjnować na nazwy producetów, i cholera jak sie do tego zabrać?! czytam co się da na ten temat w wolnym obrocie informacji, i mam jeden szum i zaplątanie, doradź co robić? czy czekać na to aż sfinalizuje jakieś umowy ale wtede cholera będzie mało czasu na pozycjonowanie bo już wypadało by coś srzedawać, jeśli odpiszesz będe wdzięczny, pozdrawiam Cie przy okazji :wink:
neeon
Nowy
Nowy
Kontakt:

każdy produkt musi mieć swoją podstronę . Z dobrze ustawionym title , meta , + mnóstwo tekstu na temat danego produktu ( w sensie opis towaru + powtarzająca się od czasu do czasu nazwa pozycjonowanego produktu ) + linkowanie na ten anchor np. z precli to taki tańszy sposób pracochłonny ale powinieneś dać sobie z tym radę + oczywiście stałe linkowanie strony głównej na frazy które cię interesują najbardziej czyli frazy sklepu . perfumy itd.
ser_artur
Kontakt:

rozumiem, ale wiesz, sklep mam postawiony na oscpremium (czyli os commerce) z tego co widze nie indeksuje produktu jako nowej strony, tylko tworzy jakiś przypis, stąd nie bardzo wiem jak to ugryźć, jeśli będize Ci się chciało zerknąć:

link do produktu wygląda tak:
http://www.nefya.pl/woda-toaletowa-p-1. ... f595efb578

przejrzałem zawartość serwera i owego pliku woda-toaletowa....itd nie znalazłem, jak widzisz laik ze mnie
uważasz że google words jest sensowną reklamą? wspominałeś, założyłem sobie już konto, jeszcze raz dzięki za rady jak wystartuje dam Twój link gdzieś na strone, pozdrawiam
neeon
Nowy
Nowy
Kontakt:

Masz tu link do analizatora :
http://www.widexl.com/remote/search-eng ... lyzer.html , może Ci się przydać co by konkurencje podejrzeć jak "oni śpiewają" na stronie głównej i podstronach
ODPOWIEDZ