Pewnien problem - czyli hostingowy zawrót głowy

Tutaj można zamieszczać swoje oferty wraz z cenami i linkami. Zapraszamy do wymiany handlowej wszystkich zainteresowanych.
ODPOWIEDZ
Neona

Pewnien problem - czyli hostingowy zawrót głowy

Post autor: Neona »

Witam.

Znam stronę, która od dość dawna poszukuje serwera. Ta witryna to SimSklep - jeden z najlepszych serwisów o popularnej komputerowej symylacji życia - grze The Sims w Polsce.
Redaktorki naczelne nie miały już siły na dalsze szukanie, więc SimSklep został umieszczony na kilku darmowych serwerach bardzo kiepskiej jakości (między innymi takimi jak boo.pl).
W SimSklepie znajdują się tysiące dodatków do tejże gry - między innymi ubrania i przedmioty dla Simów - dlatego też potrzebujemy pojemnego serwera (około 300 MB na stronę). Jednak to jeszcze nie koniec.
Naszym podstawowym problemem jest transfer danych. Na tą witrynę wchodzą dziennie tysiące osób, które ściągają gigabajty dodatków.
Potrzeba nam więc dużego, najlepiej nieograniczonego limitu.
Niestety, nasz problem jest tak złożony, że obie redaktorki są obecnie w fatalnej sytuacji finansowej.
Proszę o pomoc użytkowników tego fora w imieniu redaktorek. Czy znacie jakieś dobre, w miarę tanie serwery? A może znacie jakieś firmy, które byłyby zainteresowane sponsoringiem SimSklepu i do których mogłabym śmiało napisać?

PS. Stronę, o której napisałam można (było) obejrzeć pod adresem http://www.simsklep.prv.pl/ , ale pewnie nasz serwer znów uległ awarii i witryna już od kilku dni się nie wyświetla :cry:

Pozdrawiam, Neona :)
budek vel. fu3ak
Przelotem
Przelotem

Re: Pewnien problem - czyli hostingowy zawrót głowy

Post autor: budek vel. fu3ak »

Simsy to chyba ulubiona gra kobieca (wiem to z doswiadczenia, gdy mam zajetego kompa :oops: )

szanowne redaktorki, skoro macie 1000 wejsc dziennie (30 tys. miesiecznie) to zamiast umieszczac banner z "pomoż nam znaleźć serwer" sprzedajcie to miejsce reklamowe. gdzie sprzedac? chodźby na http://allegro.pl/showcat.php?id=1021 a potem bedziecie mogly wykupic sobie serwer nie angazujac w to wlasnych funduszy
Neona

fu3ak pisze:Simsy to chyba ulubiona gra kobieca (wiem to z doswiadczenia, gdy mam zajetego kompa :oops: )

szanowne redaktorki, skoro macie 1000 wejsc dziennie (30 tys. miesiecznie) to zamiast umieszczac banner z "pomoż nam znaleźć serwer" sprzedajcie to miejsce reklamowe. gdzie sprzedac? chodźby na http://allegro.pl/showcat.php?id=1021 a potem bedziecie mogly wykupic sobie serwer nie angazujac w to wlasnych funduszy
Nie bardzo rozumiem... czy ktoś mógłby mi to dokładniej wytłumaczyć?
Tzn. jak to się stanie, że możemy dostać pienądze na serwer w zamian za reklamę na jakiejś stronie? Czy to jest do końca tak?
Wybaczcie, ale ja jestem kompletnie "zielona" w tych sprawach - tym bardziej, że nie należę wcale do redakcji strony i jestem jedynie jej fanką i moderatorem na forum tego serwisu, a problematyką serwerów zajęłam się dopiero teraz, bo chcę bardzo pomóc redaktorkom SimSklepu.
Pzdr.
budek vel. fu3ak
Przelotem
Przelotem

Neona pisze: Tzn. jak to się stanie, że możemy dostać pienądze na serwer w zamian za reklamę na jakiejś stronie? Czy to jest do końca tak?
Jest do konca tak, ale tym powinni zainteresowac sie admisnistratorzy tej strony.
PS: a dlaczego simsklep skoro nic tam nie jest sprzedawane
Neona

fu3ak pisze:PS: a dlaczego simsklep skoro nic tam nie jest sprzedawane
SimSklep to jest tak jakby... hmm... sklep dla Simów, w którym można "kupić" (czytaj: ściągnąć) ubrania, przedmioty, twarze itp. do tej gry :)
Problem tylko w tym, że zainteresowanie nimi jest wręcz ogromne i dlatego jak na razie żadna firma nie zgodziła się na zasponsorowanie strony, ponieważ SimSklep strasznie "zapycha łącza".
budek vel. fu3ak
Przelotem
Przelotem

skoro az tak zapycza to moze zapoznajcie sie z wapacz.pl oplaty sms-ami, za dostep x dni np sms za 1zl, to chyba nie wygorowana cena
albo zarabianie na reklamie
^gabrielka^

Post autor: ^gabrielka^ »

Nie chcę cię tutaj atakować, ani na ciebie naskakiwać, ale ty umiesz tylko mówić.
neona prosi wyraźnie o pomoc, a ty mówisz zróbcie to i tamto, a nawet siamto.
Nam chodzi o konretne wskazówki, które obydwie (a nawet Wilczyca i Sugarfree - redaktorki strony) zrozumieją !
Widzę, że na tym forum nikt nie chce nikomu pomagać...
Przyszłyśmy tutaj z nadzieją, a wyjdziemy z zawiedzeniem...
Neona

^gabrielka^ pisze:Nie chcę cię tutaj atakować, ani na ciebie naskakiwać, ale ty umiesz tylko mówić.
neona prosi wyraźnie o pomoc, a ty mówisz zróbcie to i tamto, a nawet siamto.
Nam chodzi o konretne wskazówki, które obydwie (a nawet Wilczyca i Sugarfree - redaktorki strony) zrozumieją !
Zgadzam się z Tobą, Gabrielo (Gabrielen :P?).
Weszłam na to forum z nadzieją, że ktoś mam pomoże. To naprawdę była nasza ostatnia deska ratunku. Niestety, okazało się, że jest tu niewiele ludzi skorych do pomocy, pomimo brzmiących niezwykle zachęcająco do pisania itekstów na stronie głównej tego fora.
Widocznie będę nadal musiała poszukiwać serwera dla nas na własną rękę. Redaktorki naczelne nie mają już siły, a innym fanom SimSklepu to wszystko wisi i powiewa. Bo niektórzy są tacy, że chcą tylko brać - a od siebie nic nie dają. Ja taka nie jestem i mam nadzieję, że już niedługo udowodnię to.
Święcie wierzę, że znajdę w końcu serwer dla SimSklepu. Nic samo z nieba mi co prawda nie spadnie, więc będę szukać... szukać i szukać...
Aż to skutku.

Pzdr.
Kamil Kierzkowski
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Post autor: Kamil Kierzkowski »

^gabrielka^ pisze:...a ty mówisz zróbcie to i tamto, a nawet siamto.
Ale chyba nie myślałyście, że przyjdziecie i od razu wszyscy rzucą się z propozycjami serwerów dla was.
fu3ak próbował wam pomóc, dawał przykłady, linki itd, a to, że nie potraficie tego wykorzystać to już naprawdę nie nasza wina. Otrzymałyście konkretne wskazówki, które powinny was naprowadzić, ale większość rzeczy nadal musicie zrobić same.
Przejrzyjcie posty w dziale "Hosting i domeny" tam jest sporo tego typu ofert, może coś wam będzie pasowało.
^gabrielka^

Post autor: ^gabrielka^ »

Priest pisze:
^gabrielka^ pisze:...a ty mówisz zróbcie to i tamto, a nawet siamto.
Ale chyba nie myślałyście, że przyjdziecie i od razu wszyscy rzucą się z propozycjami serwerów dla was.
fu3ak próbował wam pomóc, dawał przykłady, linki itd, a to, że nie potraficie tego wykorzystać to już naprawdę nie nasza wina. Otrzymałyście konkretne wskazówki, które powinny was naprowadzić, ale większość rzeczy nadal musicie zrobić same.
Przejrzyjcie posty w dziale "Hosting i domeny" tam jest sporo tego typu ofert, może coś wam będzie pasowało.
Owszem, to już nasz sprawa.
Ale niestety muszę steirwdzić, że on (nie wiem, jak pisze sie jego nick - już czuje do niego antypatię :P) nie umie czytać. N. (czyli neona) napisała, że SS i redaktorki nie ma ani grosza oszczędności. a ten linkt co on dał, to SAME PŁATNE OFERTY...
budek vel. fu3ak
Przelotem
Przelotem

^gabrielka^ pisze:[Ale niestety muszę steirwdzić, że on (nie wiem, jak pisze sie jego nick - już czuje do niego antypatię :P) nie umie czytać. N. (czyli neona) napisała, że SS i redaktorki nie ma ani grosza oszczędności. a ten linkt co on dał, to SAME PŁATNE OFERTY...
umiem czytac (o i pisac tez :oops: ) wiec oprócz tych płatnych ofert, podsunąłem wam rozwiązania jak na to zarobić bez myśle większego wysiłku.
Są to najczęściej najtańsze tego typu oferty na rynku.

Nikt nie da wam za darmo serwera z duzym transferem, poczytajcie co sie dzieje z dva.pl ktore duze pieniadze placilo za transfer.

Forum służy również do pomocy, ale tu nikt za nikogo nie odwala całej roboty. Widocznie nikt nie zna darmowych serwerów odpowiadających waszym potrzebom (wątpię czy takie istnieją), ale to nie powód aby mowic ze nikt nie chce wam pomóc.
Dreen
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Post autor: Dreen »

mozecie przeciez zrobic cos takiego jak:

przy probie sciagniecia jakiegos pliku wyskakuje napis, ze przed sciagnieciem pliku trzeba najpierw kliknac na baner reklamowy. skoro ten serwis odwiedzaja ludzie, ktorzy sciagaja gigabajty danych, to duzo firm pojdzie na cos takiego, bo jak jest 1000 wejsc dziennie to bedzie nawet wiecej klikniec w banner. mozna wstawic do tego generowanie losowego baneru z pewnej puli. wystarczy tylko porozmawiac powaznie z paroma firmami a jesli nie jestescie w stanie same zrobic takiego czegos w php bodajze to poproscie o to kogos z tego forum (bodajze jest takie form tutaj, 'poszukuje').

drugim dobrym sposobem jest udestepnienie chodziaz czesci serwisu odplatnie. Forma bardziej bezposrednia, ale mozliwe ze trzeba badzie cos zainwestowac.

naturalnie mozna zrobic jedno i drugie ale bez przesady >]

pomysl z sms tez byl dobry, nie znam serwisu wapacz.pl bo nie korzytam, ale za to sie chyba troche placi.

w obydwu przypadkach padaje tylko sposoby na zarobienie sobie na serwer (polecam Avnet) - znalezienie dla was bezplatnego hostingu jest poprostu niemozliwe.

pozdrawiam i mam nadzieje ze troche pomoglem
misz
Przelotem
Przelotem
Kontakt:

Post autor: misz »

chcialbym zobaczyc strone ... co prawda sam mam problemy ale moze za chwile cos sie udaloby wykombinowac
FastRed
Nowy
Nowy
Kontakt:

Post autor: FastRed »

http://www.simsklep.prv.pl/ , w pierwszym poście był link ;)
iniside
Działa
Działa
Kontakt:

Post autor: iniside »

www.hitnews.pl prónowaliście tutaj sie zapytać o sponsoring ?
ODPOWIEDZ