Witam serdecznie,
mam za zadanie zareklamować stronę, zwiększyć rejestracje - już dodawałam link serwisu do katalogów, do wyszukiwarek, do forum, jest kampania reklamowa w Google, ale za drogo. Napewno sa jakieś inne sposoby, ale ja nie mam już pomysłów-nie znam się. Co jeszcze można zrobić żeby zwiększyć trafik i rejestracje?? Będę wdzięczna za każdą pomoc:))
strona to:www.atola.pl
Da się coś zrobic:(
Potrzebuję porady-jak zwiększyć rejestracje do serwisu??
Re: Potrzebuję porady-jak zwiększyć rejestracje do serwisu??
Poczytaj artykuły o pozycjonowaniu, a jeśli gdziekolwiek podajesz adres do strony, podlinkuj go. Załóż również statystyki aby sprawdzić jakie sposoby reklamy dają najlepsze efekty i skup się na nich.
Witaj Lexy,
dziękuję za odpowiedź. Mam pytanie-jak dodać taki link w podpisie, przecież HTML jest niedozwolony? Tylko się nie śmiej
)
dziękuję za odpowiedź. Mam pytanie-jak dodać taki link w podpisie, przecież HTML jest niedozwolony? Tylko się nie śmiej
Ale dozwolony jest inny kod :> Wszystko powinno być opisane w FAQ.
-
Piotr Zając
- Nowy

- Kontakt:
Podstawowe pytanie - co chcesz tak naprawdę zwiększyć?
Czy wizyty na stronie, czy rejestrację np. do newslettera, czy zakładanie konta w sklepie...
To dwie różne rzeczy - możesz sobie wykupić mailing na allegro i też będziesz miał wizyty - przykład:
Zwiększanie ruchu na stronie. Test skuteczności mailingów z Allegro cz.1.
(w tekście podane są też proste sposoby na zwiększanie współczynnika konwersji w zarejestrowanego użytkownika).
Możesz również zaspamować jakiś użytkowników (np. zbierając w sieci adresy robotem) - ale tego nie polecam, wręcz odradzam (nie, żeby było całkiem nieskuteczne - ale jest KARALNE) - przykład:
Test skuteczności "inteligentnego SPAMU"
Warto natomiast przyglądnąć się metodzie z wykorzystaniem stron z przedrukami artykułu. Napisz ciekawy artykuł powiązany tematycznie ze stroną i umieść go na kilku serwisach, które udostępnią go innym użytkownikom, a oni umieszczą go na swojej stronie z linkami do Twojej strony...
Więcej w artykule:
Artykuły do dalszego przedruku - Twój wizerunek i darmowa reklama!
Jak widać - sprowadzenie klienta na serwis to jedno - a zatrzymanie go tam i zachęcenie do wykonania odpowiedniej akcji - to drugie...
Są jednak skuteczne "klucze" do tego:
1. Ciekawa zawartość strony
2. Jej wysoka użyteczność i funkcjonalność
3. Dobrze napisane teksty i przemyślana struktura prowadząca do akcji, którą chcesz osiągnąć.
Czy wizyty na stronie, czy rejestrację np. do newslettera, czy zakładanie konta w sklepie...
To dwie różne rzeczy - możesz sobie wykupić mailing na allegro i też będziesz miał wizyty - przykład:
Zwiększanie ruchu na stronie. Test skuteczności mailingów z Allegro cz.1.
(w tekście podane są też proste sposoby na zwiększanie współczynnika konwersji w zarejestrowanego użytkownika).
Możesz również zaspamować jakiś użytkowników (np. zbierając w sieci adresy robotem) - ale tego nie polecam, wręcz odradzam (nie, żeby było całkiem nieskuteczne - ale jest KARALNE) - przykład:
Test skuteczności "inteligentnego SPAMU"
Warto natomiast przyglądnąć się metodzie z wykorzystaniem stron z przedrukami artykułu. Napisz ciekawy artykuł powiązany tematycznie ze stroną i umieść go na kilku serwisach, które udostępnią go innym użytkownikom, a oni umieszczą go na swojej stronie z linkami do Twojej strony...
Więcej w artykule:
Artykuły do dalszego przedruku - Twój wizerunek i darmowa reklama!
Jak widać - sprowadzenie klienta na serwis to jedno - a zatrzymanie go tam i zachęcenie do wykonania odpowiedniej akcji - to drugie...
Są jednak skuteczne "klucze" do tego:
1. Ciekawa zawartość strony
2. Jej wysoka użyteczność i funkcjonalność
3. Dobrze napisane teksty i przemyślana struktura prowadząca do akcji, którą chcesz osiągnąć.
-
Piotr Organista
- Kontakt:
Możesz postawić np. kurs na autoresponderze. W zamian za zapisanie się na listę użytkownik otrzyma darmowy kurs na jakiś ciekawy dla niego temat.
Możesz oferować jakieś inne bonusy. Ogólnie cokolwiek co ma wartość dla odwiedzającego stronę. Wszystko, zależy od tego jaka to jest strona. Jeżeli masz sklep komputerowy to możesz oferować jakiś ciekawy darmowy program, powiedzmy do badania wydajności komputera.
Tego typu działania na pewno pomogą Ci zwiększyć rejestrację w serwisie.
W przypadku Twojego serwisu proponuję poszukać partnerów. Innych stron, które umieszczą linki do Twojej domeny. Mozę nawiązać współpracę z jakiś portalem randkowym, pomyśl dobrze co mógłbyś im zaoferować.
Przydał by się jeszcze chociaż króciutki tekst o korzyściach płynących z używania serwisu w którym pisałbyś konkretnie. Zarejestruj się w naszym serwisie.
Jeżeli chcesz mogę napisać dla Ciebie taki króciutki tekst. Napisz na PRV jeżeli jesteś zainteresowany.
Możesz oferować jakieś inne bonusy. Ogólnie cokolwiek co ma wartość dla odwiedzającego stronę. Wszystko, zależy od tego jaka to jest strona. Jeżeli masz sklep komputerowy to możesz oferować jakiś ciekawy darmowy program, powiedzmy do badania wydajności komputera.
Tego typu działania na pewno pomogą Ci zwiększyć rejestrację w serwisie.
W przypadku Twojego serwisu proponuję poszukać partnerów. Innych stron, które umieszczą linki do Twojej domeny. Mozę nawiązać współpracę z jakiś portalem randkowym, pomyśl dobrze co mógłbyś im zaoferować.
Przydał by się jeszcze chociaż króciutki tekst o korzyściach płynących z używania serwisu w którym pisałbyś konkretnie. Zarejestruj się w naszym serwisie.
Jeżeli chcesz mogę napisać dla Ciebie taki króciutki tekst. Napisz na PRV jeżeli jesteś zainteresowany.