Bledne wyswietlanie strony w wynikach wyszukiwania Google

Zagadnienia związane z pozycjonowaniem stron WWW, reklamą kontekstową i linkami sponsorowanymi. Dyskutujemy robotach wyszukiwarek, skuteczności, pomysłach i nowych trendach związanych z promowaniem stron WWW w wyszukiwarkach.
crow

Bledne wyswietlanie strony w wynikach wyszukiwania Google

Post autor: crow »

To moj pierwszy post na tym forum tak wiec witam Was serdecznie!

Mam nastepujacy problem:
Strona zostala zaindeksowana w google ale w wynikach wyszukiwania - zamiast opisu i tytulu - wyswietlanych jest kilka pierwszych linijek kodu strony, tzn <!DOCTYPE HTML PUBLIC"-.... itd.
O meta tagach oczywiscie nie zapomnialem ;) ....... pozostala czesc kodu rowniez nie zawiera bledow (przynajmniej HTML Validator zadnych nie znalazl)

Czy ktos z Was spotkal sie juz z podobnym problemem? Czym to moze byc spowodowane? Jak usunac ten blad?

Bede wdzieczny za wszelkie rady.

pozdrawiam
crow
ps. Mam nadzieje, ze umiescilem temat w odpowiednim dziale....
Ostatnio zmieniony czw mar 08, 2007 1:50 pm przez crow, łącznie zmieniany 1 raz.
Lexy
Nowy
Nowy
Kontakt:

Re: Bledne wyswietlanie strony w wynikach wyszukiwania Google

Post autor: Lexy »

Podaj adres strony i napisz na jaką frazę pokazują się pierwsze linijki.
crow

tutaj link do wynikow wyszukiwania w google:
http://www.google.pl/search?hl=pl&q=%22 ... Google&lr=

Mam nadzieje na dalsza pomoc :)

pozdrawiam
crow
Ostatnio zmieniony wt maja 22, 2007 11:19 am przez crow, łącznie zmieniany 3 razy.
Lexy
Nowy
Nowy
Kontakt:

Faktycznie kopia strony wygląda dziwnie, ale myślę, że to kwestia kilku dni. Dodaj linki na stronach często odwiedzanych przez roboty, aby trafiły one na Twoją stronę i zaktualizowały dane na jej temat.
Lexy
Nowy
Nowy
Kontakt:

crow, jeśli nie podlinkujesz lepiej tej strony, roboty trafią na nią za miesiąc ;-) Prowadzi do niej tylko link z tego forum, więc w takim przypadku możesz sobie trochę poczekać na aktualizację. Pisałeś o swoim problemie kilka dni temu a od tej pory nie dodałeś ani jednego linka :/
crow

Dzieki za rady Lexy :)

Jak tylko znajde troche czasu dodam strone do kilku katalogow......moze to zmobilizuje robota do odwiedzin.

Przyznam, ze problem jest dosc irytujacy (tym bardziej, ze nadal nie mam zielonego pojecia co spowodowalo te sytuacje). Czyzby to "zwykly" blad robota? Znajomy podsunal mysl, ze to moze miec zwiazek z kodowaniem strony (Unicode) ale to przeciez nonsens.

Nie pozostaje chyba nic innego jak czekac. Mam nadzieje ze ponwne zaindeksowanie strony naprawi ten blad....
ehhh....

pozdrawiam
crow
ODPOWIEDZ