Jak zrobić aby po naciśnięciu jakiegoś butona (np.galeria) otwozrył mi się nowy plik swf.
Wielkie dzięki
Otwarcie nowego swf w nowym oknie.
Re: Otwarcie nowego swf w nowym oknie.
Kod: Zaznacz cały
loadMovieNum("nazwa.swf", numer powierzchni);Re: Otwarcie nowego swf w nowym oknie.
Sory za takie banalne pytania "Fistach" ale co to jest "numer powierzchni" i co w to miejsce należy wstawić . Dzieki
Nie numer powierzchni tylko poziom, to taka wirtualna warstwa, w stosy warstw można wstawiać obiekty. Gdzie to wstawić, pytasz? Jak zwykle odpowiem: poszukaj na forum.
Nieweim czy wy mnie dobrze zrozumieliście chce aby po najechaniu i naciśnieciu jakiegoś buttona zawartość jaką wpisze żeby mi się otworzyła-czyli jakis.swf otworzył się w nowym oknie explorera. Np klikając gdzieś na www.wp na jakąś rekalme to ich strona otwiera mi się w nowym oknie. Jeżeli to to co napisał Fistach jest do mojego przykładu i powinno działać to mi niedziała i prosiłbym wyjaśnienie może na jakimś przykładzie bo nierozumiem nadal co to jest ten poziom (level) http://www.flashzone.pl/item/1935/-level/ tu cztałem ale i tak niemoge obczaić 
Wydaje mi się że obcziłem o co chodzi w tym level -tak mi się wydaje
i tym bardziej wydaje mi się że źle mnie zrozumieliśćie ja niechce aby nowy swf np 2.swf ładował się do 1.swf tylko po najechaniu na buton miał w dwóch oknach 1.swf w jednym oknie i 2.swf w drugim oknie. Pozdro
Wstawiasz ten swf do pliku html i jego otwierasz w nowym oknie przez getURL.