Robie panorame (niby panorame) zrobiłem to jako podłużne zdjecie i dodałem suwak żeby go przesuwać i wszystko działa natomiast jak wsadze go do innego dokumentu i chce pod linkować go pod loadera to mi się odtwarza ale suwak niedziała.
Mam to zrobione pod dwoma mc:
onClipEvent(load){
klatki_na_root = _root._totalframes; // calkowita ilosc klatek do przewijania
dlugosc_suwaka = 200; // dlugosc paska suwaka
}
onClipEvent(enterFrame){
if(baton_wcisniety!=1){ // jesli button nie jest wcisniety - suwak przemieszcza sie wraz z postepem animacji
this._x = dlugosc_suwaka*_root._currentframe/klatki_na_root;
}else{ // w przeciwnym wypadku to animacja jest zalezna od pozycji suwaka
_root.gotoAndStop(Math.round(this._x*klatki_na_roo t/dlugosc_suwaka));
}
}
drugi
on(press){
baton_wcisniety = 1;
this.startDrag(false, 0, 0, 200, 0);
_root.stop();
}
on(release, releaseOutside){
baton_wcisniety = 0;
this.stopDrag();
_root.play();
}
dzieki za odp
Problem z suwakiem flash 8
Re: Problem z suwakiem flash 8
Złe adresowanie, szukaj na forum.
"Złe adresowanie, szukaj na forum" to mniej więej podejrzewałem Marek_bf prosiłem kogoś kto mi to poprawi, raczej identycznego przykładu nieznajde na forum.
-
Salfunglandyare
- Nowy

Dokładniej chodzi o to, że jeśli uruchamiasz swf'a (nazwijmy to swf1) z innego swf'a (swf2), wtedy odwołując się w swf1 do _root odwołujesz się tak naprawdę do _root swf2.
Zauważ więc, że zmienna klatki_na_root czyta tak naprawdę ilość klatek w _root dla swf2. Także zmienna baton_wcisniety nie musi być widoczna i oznaczać to, o co Ci chodzi.
Jeśli suwk i panorama znajdują się bezpośrednio na scenie swf1 (w _roocie), wtedy zamiast _root użyj this._parent.
pzdr.
Zauważ więc, że zmienna klatki_na_root czyta tak naprawdę ilość klatek w _root dla swf2. Także zmienna baton_wcisniety nie musi być widoczna i oznaczać to, o co Ci chodzi.
Jeśli suwk i panorama znajdują się bezpośrednio na scenie swf1 (w _roocie), wtedy zamiast _root użyj this._parent.
pzdr.
Do działu: Giełda ofert: Poszukuję/Kupię/Sprzedam/Zlecę/Współpracaquattro pisze:prosiłem kogoś kto mi to poprawi
Identycznego nie, analogiczny tak.quattro pisze:raczej identycznego przykładu nieznajde na forum.