[pomoc] ftp...

Wymiana doświadczeń i krytyka firm oferujących hosting i domeny internetowe.
ODPOWIEDZ
maxi

[pomoc] ftp...

Post autor: maxi »

witam wszystkich

Jestem początkujący jeśli chodzi o robienie stron i potrzebuje kilku porad.
Mam problem otóż mniej więcej poznałem już pismo html i zrobiłem pierwsza prostą stronę internetową wszystko było ok dopóki nie przyszła pora aby ja umieścić w sieci. Hosting wybrałem na prv.pl zarejestrowałem się, wszystko ok., wybrałem domenę dla mojej strony i dostałem cos takiego:
"Hosting

Utworzenie konta hostingowego w domenie *****.prv.pl zakończyło się powodzeniem! Musisz jednak poczekać parę minut (około pięciu) na odświeżenie konfiguracji serwera. Dopiero wtedy konto będzie widoczne w sieci.

Prosimy abyś zapisał(a) sobie poniższe dane, które są niezbędne do zestawienia połączenia z kontem za pomocą dowolnego klienta FTP.
adres serwera FTP: ******
port: ****
użytkownik: *****
hasło: takie samo jak na Twoim koncie PRV.PL"

i nie za bardzo wiem co z tym mam zrobić. Bardzo proszę o pomoc. Z góry wielkie dzięki i prószę o wyrozumiałość.
Ostatnio zmieniony czw gru 21, 2006 5:49 pm przez maxi, łącznie zmieniany 3 razy.
Sensej
Nowy
Nowy
Kontakt:

Re: [pomoc] ftp...

Post autor: Sensej »

Pozwolę sobie dać link do mojego FAQ - Połączenie z serwerem FTP
http://www.oc-forum.org/Polczenie-z-ser ... t2522.html

Mam nadzieję, że po przeczytaniu wszystko stanie się jasne, jeśli nie to pytaj.
maxi

wielkie dzięki za odpowiedz bardzo mi to pomogło jeszcze sporo pracy przede mną ale to duży krok na przód:)

mam jeszcze pytanie:
ten program 'total commander 7.0 public beta 1' i często zrywa połączenie z ftp i musze go od nowa odpalać. tak co kilka min. nie wiem tak musi być? w sumie to nie jest jakieś mega uniedogodnienie ale...
123456
Zaczyna działać
Zaczyna działać

...

Post autor: 123456 »

Popatrz na czwarty obrazek z arta, ktory przeczytales. Tam w "szczegolach polaczenia" jest na dole cos takiego jak "Wyślij komendę, by utrzymać połączenie". Mozesz wybrac sobie jaka komende ma wyslac i co jaki czas.
maxi

ok
ODPOWIEDZ