[HTML] Vaildator: bład frameset przy braku ramek

HTML to podstawy w dziedzinie tworzenia stron WWW, Style CSS warto opanować, bowiem za ich pomocą można dostosować odpowiednio wygląd swojej witryny WWW. Zagłębiamy się dalej i udostępniamy w tym forum możliwość zadawania pytań o JavaScript.
ODPOWIEDZ
Gilu
Kontakt:

[HTML] Vaildator: bład frameset przy braku ramek

Post autor: Gilu »

Witam, mam problem czy byłbyś mi w stanie pomóc? zajmuję sie robieniem forów internetowych html już mniej, zrobiłem własną prostą stronkę z reklamą (www.support.cxa.pl) stronka działa wszystko pieknie chciałem sprawdzić ile mam błędów wiec przepuściłem ja przez validator (www.validator.w3.org) i pokazuje mi ok 17 błędów patrze jakie one są i np. brakje ( " ) w danym miejscu sprawdzam w źródle i to tam jest! albo są polecenia frameset a ja w ogóle ramek nie mam ! gdzie to moge poprawić i sprawdzić?
Hawk
Przelotem
Przelotem

Re: [HTML] Vaildator: bład frameset przy braku ramek

Post autor: Hawk »

Błędy pojawiają się z dwóch powodów:
:arrow: walidujesz alias http://www.support.cxa.pl zamiast właściwej strony http://www.ppp1lodz.pl/dupsko/ - tak swoją drogą ciekawa nazwa :lol:
:arrow: masz źle ustawione kodowanie (dokładniej nie ma żadnej informacji o tym jak są kodowane polskie znaki)
Gilu
Kontakt:

dupsko jest dużo ciekawsze :D a jak mam zrobić z tym kodowaniem? chce zeby strona była zrobiona poprawnie

Kodowanie mam ustawione na windowsowskie (centralna europa)

poza tym stawiłęm żeby validował dokłądny adres i mam 21 błedów:

np. <meta name="author" content="Mateusz [Gilu] Gil " />

a jak wejdziesz na stronę i zobaczysz źródło to to tam jest ! i tak jest z każdym błędem co jest nie tak???
Hawk
Przelotem
Przelotem

Post autor: Hawk »

Walidator pisze, że kodowania nie ustawiono i w kodzie źródłowym też takowego nie ma.

Kodowanie polskich znaków to nie jest żadna wiedza tajemna i artykuły na ten temat można bez problemów znaleźć używając Googli. O tym, że na WebInside.pl też coś na ten temat jest nie wspomnę.

Nastepnym razem proszę nie wysyłać hurtem wiadomości na moje gg, pm itp.
Gilu
Kontakt:

Witam wrzuciłem poprawiony index na strone http://mateusz-g.neostrada.pl
Dodałem kodowanie polskich znaków., tak jak mówiłeś.

Nadal są błędy i to sporo ale zobaczcie sami! są to takie błedy których nie ma na mojej stronie! porszę o szybką pomoc
koziolek
Przelotem
Przelotem
Kontakt:

Post autor: koziolek »

Jeżeli sa błędy to zazwyczaj mają opisy. Przeczytaj i popraw. Większość z nich dotyczy złego umieszczenia elementów w innych elemetach. jedyne rozwiązanie to czytać, czytać i poprawiać. Inaczej się nie da.
Gilu
Kontakt:

Tylko ze mój problem w tym że ja tylko auf Deutsch a z angielskim lichutko...
koziolek
Przelotem
Przelotem
Kontakt:

Post autor: koziolek »

Hm.... od czego są słowniki? Nawet automat przetłumaczy komunikaty walidatora na zrozumiały polski?

generalnie:
- mieszasz kolejność tagow, używasz tagów w niedozwolonych miejscach.
ODPOWIEDZ