[php] i [MySQL] Sledzenie, szpiegowanie uzytkownika

Języki, których efekty są wykonywane po stronie serwera. PHP, ASP czy CGI w połączeniu z bazami danych SQL dają niezwykłe możliwości budowy i zarządzania stron WWW. Tu zadajemy pytania oraz demonstrujemy kod, z którym mamy problem.
patol
Nowy
Nowy
Kontakt:

[php] i [MySQL] Sledzenie, szpiegowanie uzytkownika

Post autor: patol »

Jakis czas temu zorbilem system logowania na stronie www. Sytem ten wspolpracuje z baza danych MySQL. Wszystko zrobilem na podstawie podrecznika ksiazkowego "PHP i MySQL programowanie sieci Web" autorstwa Luka Wellinga i Laury Thomson.

Teraz prafne zrobic system sledzenia uzytkownika, a mianowicie chodzi mi oto by znac dokladnie kiedy uzytkownik i na jakie strony zagladal. Mam juz baze danych z userami, z danymi jakie podali rejestrujac sie.

Licze na wasza pomoc

PS Jestem poczatkujacym "programista" PHP i MySQL, wiec prosze o wyrozumialosc i w miare mozliwosci prostote odpowiedzi.
the_foe
Przelotem
Przelotem
Kontakt:

Re: [php] i [MySQL] Sledzenie, szpiegowanie uzytkownika

Post autor: the_foe »

nie za bardzo rozumiem o co ci chodzi? sledzenie uzytkownika po jakich stronach chodzi? Czy sledzenie po jakich PODSTRANACH Twojego serwisu dany uzytkownik chodzil?
Sprecyzuj, tylko jesli chodzi ci o pierwszy przypadek, to od razu powiem ze to nie to podforum.
patol
Nowy
Nowy
Kontakt:

Re: [php] i [MySQL] Sledzenie, szpiegowanie uzytkownika

Post autor: patol »

Sprecyzowanie:

Chodzi mi o modyfikacje "systemu" logowania tak by wiedziec na jakich podstronach mojego serwisu "chodził" zalogowany uzytkownik.

Drugi problem: by przy kazdym logowniu zapisywana byla w bazie danych dokladna data, godzina zalogowania i wylogowania sie uzytkownika.
ODPOWIEDZ