[ocena] Technology World
Re: [ocena] Technology World
Nie jestem taki obadany jak reszta użytkowników, ale uważam, że dobrą grafą jesteś wstanie kogos zainteresować i wtedy ten ktoś spojrzy na zawartości twojej strony i będzie ją często odwiedzał bo nie będzie go widok twojej strony odrzucał i dlatego, że znajdzie na niej ciekawe info.
-
Bartosz Olszewski
- Działa

Chodziło mi, że jeżeli czegoś naprawdę szukasz to nie będziesz patrzył czy to jest na ładnej oprawie graficznej czy na zwykłej stronie robionej pod Wordem. Fakt, że obecnie te Engine phpBB bardzo mi się podoba 
To może tak:
Jak widzisz naprawde brzydką panne na ulicy...masz ochote sprawdzic co wie, jak sie wypowiada, jaka jest?
Jak widzisz naprawde brzydką panne na ulicy...masz ochote sprawdzic co wie, jak sie wypowiada, jaka jest?
-
Bartosz Olszewski
- Działa

Wcale nie
Wygląd nie mówi o tym co człowiek umie
Jak na razie wypowiedziała się jedna osoba co do ulubionej książki do informatyki - może jakby się wypowiedziało więcej osób to by można było napisać swój poradnik 
-
Mayhen
- Nowy

- Kontakt:
To najlepiej cofnąć się do czasów gdy strony były czystym tskstem a grafika w ascii?, chyba nie o to chodzi.
Strona powinna sobą coś reprezentować, przyciągać uwagę grafiką, oryginalnością. Owszem cześć merytoryczna jest bardzo ważna ale trzeba ją podać w dobrej oprawie. W tym momencie jest dużo stron o tej tematyce, więc ta sama treść (bez szczegółów) znajduję się na wielu serwisach, wtedy o wyborze decyduje grafika - sposób prezentacji informacji - która wpływa na postrzeganie strony przez odwiedzającego.
Strona powinna sobą coś reprezentować, przyciągać uwagę grafiką, oryginalnością. Owszem cześć merytoryczna jest bardzo ważna ale trzeba ją podać w dobrej oprawie. W tym momencie jest dużo stron o tej tematyce, więc ta sama treść (bez szczegółów) znajduję się na wielu serwisach, wtedy o wyborze decyduje grafika - sposób prezentacji informacji - która wpływa na postrzeganie strony przez odwiedzającego.
-
Bartosz Olszewski
- Działa

Tak powinna reprezentować ale czy nie zdarzyło Ci się znaleść czegoś czego szukałeś "na gwałt" właśnie na takiej Wordowskiej stronie? Mi nawet nie raz i nawet się niby ciesze z powodu tego że takie strony istnieją bo do teraz bym szukał tego 
-
Mayhen
- Nowy

- Kontakt:
Tak zdarzyło mi się nieraz... I nie przepadam za czytsym tekstem (nie liczę specjalnych stron do druku)
W szukaniu pomaga grafika, wyróznienie, kolorystyka... Coś co wyrózni dany kawałek tekstu od reszty, bardzo liczy się rozłożenie tekstu, podział na akapity szpalty itp. Ważne są też, podtytuły - to dzięki tym dodatkom lepiej się czyta tekst i łatwiej coś znajduje.
Wszystko to podchodzi pod 'oprawę graficzną', trzeba przemyśleć, jakim kolorem będą robione wyróznienia, itp. Więc nadal sądzę iż 'grafika' jest ważna i pomaga w czytaniu tekstu.
W szukaniu pomaga grafika, wyróznienie, kolorystyka... Coś co wyrózni dany kawałek tekstu od reszty, bardzo liczy się rozłożenie tekstu, podział na akapity szpalty itp. Ważne są też, podtytuły - to dzięki tym dodatkom lepiej się czyta tekst i łatwiej coś znajduje.
Wszystko to podchodzi pod 'oprawę graficzną', trzeba przemyśleć, jakim kolorem będą robione wyróznienia, itp. Więc nadal sądzę iż 'grafika' jest ważna i pomaga w czytaniu tekstu.
-
Bartosz Olszewski
- Działa

Nigdy nie mówiłem, że na stronie grafika jest zbędna 
-
Mayhen
- Nowy

- Kontakt:
ale dales tak do zrozumienia :p
A ja dalej swoje i powiem, że użytkownik najpierw twoją strone zapamięta po wyglądzie a poźniej po stronie merytorycznej serwisu....
-
Mayhen
- Nowy

- Kontakt:
dokladnie.
przewaga ikonosfery nad logosferą się kłania
przewaga ikonosfery nad logosferą się kłania
poczekajmy jak zripostuje Bartosz...;]
-
Bartosz Olszewski
- Działa

Zgadzam się - kiedyś w wyszukiwarce znalazłem strone Webinside ale nie zapamiętałem adresu i później właśnie po wyglądzie trafiłem na nią. Ale mi dokładnie chodziło oto, ze czasem znajdujemy coś na beznadziejnych stronach a znajdujemy coś co nam jest potrzebne. Więc jeżeli czegoś szukam to nie patrze czy strona ładnie wygląda czy nie - obym to znalazł.
Przy okazji ponieważ zeszliśmy z tematu, a coś takiego zdążyłem założyć już na Forum to zapraszam do dyskusji:
http://forum.webinside.pl/viewtopic.php?p=4326#4326
Tematyka postu podobna.
Przy okazji ponieważ zeszliśmy z tematu, a coś takiego zdążyłem założyć już na Forum to zapraszam do dyskusji:
http://forum.webinside.pl/viewtopic.php?p=4326#4326
Tematyka postu podobna.
ty nas tu nie zagaduj...
my tu będziemy dyskutować a co z grafą na twojej stronce..?
Chyba sie nie poddasz...
my tu będziemy dyskutować a co z grafą na twojej stronce..?
Chyba sie nie poddasz...