ładowanie tylko fragmentu strony :)
Re: ładowanie tylko fragmentu strony :)
Czy jesteś pewien, że w przeglądarkach masz zainstalowany Flash-Player 8?
-
poprostuJanek
- Nowy

- Kontakt:
ok teraz wszystko działa ALE z tymi ładowanymi plikami .swf zawsze są jakieś przedziwne problemy. Teraz np.: używam kodu w pliku ładowanym "_root.gotoAndPlay(2);" czyli przeskakuje mi do 2 klatki ale w pliku początkowym do którego załadowałem tylko że: kiedy włączam stronę w macromedia przy pomocy ctrl+enter wszystko działa (przeskakuje do 2 klatki w pliku początkowym), kiedy włączam TEN SAM .swf po prostu klikając na niego przeskakuje mi do 2 klatki ale pliku załadowanego (czyli się zapętla :/) ale jeżeli włączę TEN SAM .swf na stronie HTML to znowu jak w przypadku pierwszym :/ Ponad to zachodzi magiczna zasada że nie które sceny zawsze uznają porządek pierwszy a nie które drugi. Ja tego kompletnie nie rozumiem :/ Proszę o pomoc 
Zamiast _root używaj _parent. _root tyczy się zawsze głównego filmu.
-
poprostuJanek
- Nowy

- Kontakt:
to nic nie daje
michalin.pl/poprostu/animacja.rar
pod tym adresem są pliki .fla z moim problemem. Mama nadzieje że się połapiesz co jest co i dlaczego nie działa pomimo tego że teoretycznie jest wszystko dobrze :/
michalin.pl/poprostu/animacja.rar
pod tym adresem są pliki .fla z moim problemem. Mama nadzieje że się połapiesz co jest co i dlaczego nie działa pomimo tego że teoretycznie jest wszystko dobrze :/
Bo _parent musisz działa o jeden poziom w dół, jeżeli chcesz użyć więcej niż o jeden poziom w dół musisz je połączyć _parent._parent. itd
-
poprostuJanek
- Nowy

- Kontakt:
wiem, ale to też nic nie daje :/ Cały czas przewija się tylko pierwsza scena :/ (Co ciekawe kiedyś przewijało mi się wszystko normlanie po czym nagle nie wiadomo dlaczego zaczął się pojawiać ten bład :/)
-
poprostuJanek
- Nowy

- Kontakt:
JUŻ WIEM
:D:D. Plik "scena1.fla" jest uszkodzony. Tego nie widać na pierwszy rzut oka (wszystko działa poprawnie itp) ALE jeżeli chce użyć action scriptu (np.: _parent.gotoAndStop(2);) nie działa (a raczej działą niepoprawnie :/). Teraz tylko nie wiem jak naprawić ten problem. Na czym polega błąd i dlaczego nic go nie wykrywa :/ (link do pliku umieściłem powyżej
)