Wysyłanie wiadomości mailowych
Re: Wysyłanie wiadomości mailowych
Jeżeli nie jest to masowe wysyłanie wiadomości to czemu nie? Po to ten mail został podany żeby się z nimi kontaktować, wysyłać im oferty czy propozycje.
-
Grzegorz Komsta
- Przelotem

- Kontakt:
Po to sa maile, aby wysłac swoje oferty jak napisano powyżej. Postaraj się wysłac ofertę do każdego indywidualnie, a najlepiej imiennie do konkretnej osoby z tej firmy, bo gdybyś wysłał do kilkuset firm jednocześnie tę samą wiadomość to już mógłby to być spam. Jeśli jednak wyślesz nawet to samo, ale do rozsądnej ilości firm to nie widzę w tym nic złego.
-
Piotr Zając
- Nowy

- Kontakt:
Witam
- imieniem, nazwiskiem, miastem, nazwą firmy, stroną www, telefonem, itd... (co bym tylko zebrał i wpisał) a dodatkowo z odmianą ze względu na płeć... i to za jednym kliknieciem.
To, że mail wygląda jak persoanlizowany nie znaczy, że nie jest spamem!!
Jeżeli chcesz już coś wysyłać do jakiejś firmy, to najpierw zadzwoń a potem wyślij maila. Płyną z tego dwie korzyści:
- po pierwsze będziesz pewien, że ten ktoś będzie "czekał" na maila, więc go nie skasuje... a zgoda oznacza, że to nie będzie spam..
- po drugie, dzwoniąc i pytając o możliwość wysłania najczęściej otrzymujesz adres konkretnej osoby + imię i nazwisko... a nie biuro @ coś tam. pl gdzie odbiera np. sekretrka :/
Odnośnie spamu zapraszam do zapoznania się z artykułem:
www.praktycznymarketing.pl/baza_wiedzy/ ... -test.html
a poza tym do zapisania się do naszego newslettera - otrzymasz wówczas dostęp do działu Downloads, gdzie są publikacje i na ten temat...
Pozdrawiam
Absolutnie je zgadzam się z powyższym... Ja mam aplikację, która pozwala mi na wysyłane ilu tylko chcę maili i to personalizowanych w pełni:Po to sa maile, aby wysłac swoje oferty jak napisano powyżej. Postaraj się wysłac ofertę do każdego indywidualnie, a najlepiej imiennie do konkretnej osoby z tej firmy, bo gdybyś wysłał do kilkuset firm jednocześnie tę samą wiadomość to już mógłby to być spam.
- imieniem, nazwiskiem, miastem, nazwą firmy, stroną www, telefonem, itd... (co bym tylko zebrał i wpisał) a dodatkowo z odmianą ze względu na płeć... i to za jednym kliknieciem.
To, że mail wygląda jak persoanlizowany nie znaczy, że nie jest spamem!!
Jeżeli chcesz już coś wysyłać do jakiejś firmy, to najpierw zadzwoń a potem wyślij maila. Płyną z tego dwie korzyści:
- po pierwsze będziesz pewien, że ten ktoś będzie "czekał" na maila, więc go nie skasuje... a zgoda oznacza, że to nie będzie spam..
- po drugie, dzwoniąc i pytając o możliwość wysłania najczęściej otrzymujesz adres konkretnej osoby + imię i nazwisko... a nie biuro @ coś tam. pl gdzie odbiera np. sekretrka :/
Odnośnie spamu zapraszam do zapoznania się z artykułem:
www.praktycznymarketing.pl/baza_wiedzy/ ... -test.html
a poza tym do zapisania się do naszego newslettera - otrzymasz wówczas dostęp do działu Downloads, gdzie są publikacje i na ten temat...
Pozdrawiam