[Strona] JJ09 Home Page

Tutaj uzyskasz cenne porady i słowa konstruktywnej krytyki na temat własnych projektów związanych z internetem.
ODPOWIEDZ
jj09
Nowy
Nowy
Kontakt:

[Strona] JJ09 Home Page

Post autor: jj09 »

Oceniajcie stronę JJ09 Home Page: www.jj09.oz.pl
Panikkk
Nowy
Nowy
Kontakt:

Re: [Strona] JJ09 Home Page

Post autor: Panikkk »

Projektowanie layotów nie jest Twoją mocną stroną:(
Hawk
Przelotem
Przelotem

Post autor: Hawk »

Audyt strony internetowej zapewnia obiektywną i kompleksową ocenę jakości serwisu WWW, a także weryfikację zgodności serwisu z obowiązującymi standardami, zasadami i konwencjami tworzenia witryn
Napisz do mnie, a usunę błędy i zadbam, aby strona była w pełni profesjonalna...
Twojej strony nie mozna nazwac ani profesjonalna ani zgodna ze standardami.
:arrow: do budowy layoutu blednie wykorzystujesz tabele
:arrow: niektore elementy pozycjonujesz przy uzyciu twardych spacji
:arrow: jesli juz reklamujesz na stronie uslugi informatyczne to po co komu znajomosc twojego biorytmu i ulubionych pilkarzy?
:arrow: portfolio tez raczej nie powala
Balas
Moderator
Kontakt:

Post autor: Balas »

Strona brzydka, a w szczegolnosci TOP
# Wykonuję serwisy WWW (wraz z grafiką)
# Tworzę banery oraz buttony we Flashu.
# Tworzę grafiki (rastrowe oraz wektorowe).
# Obróbiam grafiki (rastrowe i wektorowe).
Szkoda ze tego nie wykozystales na stronie ;)
Napisz do mnie, a usunę błędy i zadbam, aby strona była w pełni profesjonalna...
No to piszę :) a adres strony to: http://www.jj09.oz.pl/ ;)
jj09
Nowy
Nowy
Kontakt:

Nigdy nie validuje sią aliasów, bo pod adresem www.jj09.oz.pl jest dodatkowy kod nie napisany przezemnie. Należy zvaldować adres docelowy strony. W moim wypadku http://jj09.ovh.org
Co do grafiki to robiłem ją 3 lata temu, teraz tylko strone zaudytowałem i zaktualizowałem....jak będę miał trochę czasu to poprawie.....obecnie pracuje na designem dla portalu o IT:

Obrazek
Obrazek
Stig
Administrator

Post autor: Stig »

Cool Kid of dead pisze:Moja rada. Zamieszczaj obrazki z odpowiednio dołożonym obszarem (na obrazku) w kolorze tła. Efekt będzie znacznie lepszy.
Pozdrawiam.
Dość specyficzne rozwiązanie :| Na pewno prościej, szybciej i poprawniej będzie po prostu zastosować odpowiedni margines...
Balas
Moderator
Kontakt:

jj09 pisze:Nigdy nie validuje sią aliasów, bo pod adresem www.jj09.oz.pl jest dodatkowy kod nie napisany przezemnie. Należy zvaldować adres docelowy strony. W moim wypadku http://jj09.ovh.org
Mi nie chodzi o Validatora tylko o sam kod :P do wymiany :P Masz na stronie poprawnosc z xHTMLem 1.1 a ja tu widze tabelki :/ to cos nie tak... sam validator ci tego nie sprawdzi czy masz strone na tabelkach czy masz dane w tabelkach ;]
Togo
Nowy
Nowy
Kontakt:

Post autor: Togo »

nie wiem po co dajesz do oceny strone z grafika która zrobiłes 3 lata temu (ktora wyglada na 6 lat) i kodem ktory nie jest zgodny ze standardami...

Przeciez to oczywiste ze cie nikt nie pochwali.

Bardzo mnie draznia strony które oferuja usługi webmasterskie a sa poporostu amatorskie i zle wykonane.
Sensej
Nowy
Nowy
Kontakt:

Post autor: Sensej »

Jeżeli chcesz kogos poprawiać to najpierw zacznij od siebie - to tyle.
jj09
Nowy
Nowy
Kontakt:

Balas pisze:
jj09 pisze:Nigdy nie validuje sią aliasów, bo pod adresem www.jj09.oz.pl jest dodatkowy kod nie napisany przezemnie. Należy zvaldować adres docelowy strony. W moim wypadku http://jj09.ovh.org
Mi nie chodzi o Validatora tylko o sam kod :P do wymiany :P Masz na stronie poprawnosc z xHTMLem 1.1 a ja tu widze tabelki :/ to cos nie tak... sam validator ci tego nie sprawdzi czy masz strone na tabelkach czy masz dane w tabelkach ;]
to xhtml nie pozwala tabelek robic???
Balas
Moderator
Kontakt:

xHTML nie pozwala uzywac tabelek do tworzenia wygladu strony, jedynie do przedstawiania danych w tabelach.
ptak82
Kontakt:

Post autor: ptak82 »

:( Niestety ale pomimo zgodności z xhtml-em 1.1 to na stronie jest totalny burdel w kodzie - wg. mnie na siłe jest to przystosowana strona, aby tylko przeszła walidację. Juz lepiej doctype dac html 4.01 strict niż xhtml 1.1 -> jeśli strona nawet w 10 % nie ma założeń xhtml-a.

A nad oferta www, to bym się zastanowił - bo po co tworzyć następne strony, które mają w sobie taki kod. Lepiej poświęcić ten czas na naukę i rozpocząć oferowanie takich usług - jak się osiągnie bardzo dobry poziom - nie każdy kto stworzył 2 stronki i przeczytał kurs html - jest webmasterem, któremu zaufa każdy klient. Lepiej robić dobrze i solidnie niż później się wstydzić. :wink:
ODPOWIEDZ