[PHP] Witryna działa jedynie lokalnie

Języki, których efekty są wykonywane po stronie serwera. PHP, ASP czy CGI w połączeniu z bazami danych SQL dają niezwykłe możliwości budowy i zarządzania stron WWW. Tu zadajemy pytania oraz demonstrujemy kod, z którym mamy problem.
rallypf

[PHP] Witryna działa jedynie lokalnie

Post autor: rallypf »

Witam
Mam problem z cyklu działało a nie działa... w skrócie sprawa wygląda tak, na swoim komputerze do podglądania tworzonej strony używam Krasnal ver.2.7-4 i wszystkie odnośniki na stronie działały poprawnie, po przegraniu strony na serwer wyświetla się jedynie strona startowa. Po kliknięciu na kolejne odnośniki adres się zmienia poprawnie ale zawartość nie.
Wiem że może być coś prostego dla fachowców ale ja już nie mam żadnego pomysłu, serdecznie proszę o poradą.

Pozdrawiam i z góry dziękuje za rady.

1. W temacie, korzystając z tagów, określaj język, do którego odnosi się topic [poprawione]
2. Swoim topicom nadawaj treściwe, precyzyjne i sensowne tytuły [poprawione]
3. Zawsze staraj się trafnie wybierać dział, w którym umieszczasz swój topic [poprawione]

Przeniesiony z Technologie WWW - cz. 1 Client-side (HTML, CSS, JAVA SCRIPT)
ziggurad
Kontakt:

Re: [PHP] Witryna działa jedynie lokalnie

Post autor: ziggurad »

W linkach pozmieniaj nazwy plików na tylko z małymi literami, na serwerze zmień nazwy tak samo ;)

Zapewne to :]

Podaj adres strony - będzie łatwiej ;)
rallypf

Post autor: rallypf »

Dostałem od admina serwera taką oto wiadomość :

"Problem jest taki, że Pan przesyła parametry w linku metodą get. Takie
parametry (zmienne) znajdują się w globalnej tablicy $_GET."

i w sumie to ja już nic nie rozumie ..
Stig
Administrator

Post autor: Stig »

Zapewne na serwerze wyłączona jest opcja register_globals. W takim wypadku dostęp do zmiennych, dla przykładu przesyłanych metodą get (czyli w adresie) powinien odbywać się przez użycie odpowiedniej tablicy zmiennych predefiniowanych. Dla przykładu w adresie przesyłasz zmienną $var o jakiejś wartości:
[php]<?php
echo $var; // brak wyświetlenia zawartości
echo $_GET['var']; // wyświetlenie zawartości
?>[/php]
Polecam zajrzeć do manual'a.
ODPOWIEDZ