[Strona] www.djgiete.com

Tutaj uzyskasz cenne porady i słowa konstruktywnej krytyki na temat własnych projektów związanych z internetem.
tvg

[Strona] www.djgiete.com

Post autor: tvg »

Witam, proszę o oceny, krytyke, pracuje cały czas nad stroną, jestem newbie i jak na mnie to myślę ze wyszło nawet nieźle, obecnie nieco chce zmienic grafike, troszke top i poprawić menu (resources). Myślę takze nad zmianą menu z graficznego na textowy, bo troszkę rąbania jest z nim, i trudno (mi) dodawać nowe działy, takze moduł tekstowy będzie chyba najlepszy w tym przypadku, no i muszę dopracowac ten dział resources by jakos to ładniej wyglądało, np pozycje by sie rozwijały pod tym menu, a nie otwierały w nowych oknach, tylko musze pierw do tego dojść :)) Czekam na opinie.

http://www.djgiete.com

PS. Przy okazji napiszę iz szukam takze kogos chętnego do edycji/przerobienia szablonu:
www.djgiete.com/r0xing_template/
Mam do niego pliki źródłowe swf -> *.fla
Chodzi o zmianę tręści szablonu, niektórych grafik, najlepiej tak aby zostało samo intro, i ta animacja z górnego prawego rogu w menu (gramofon) Reszta by była w html.. ale to tak out of topic. Jak cos http://www.webinside.pl/forum/viewtopic.php?t=8238
Ostatnio zmieniony wt lut 07, 2006 10:50 pm przez tvg, łącznie zmieniany 1 raz.
slaveman
Przelotem
Przelotem
Kontakt:

Re: [Strona] www.djgiete.com

Post autor: slaveman »

po pierwsze klikalny adres do ocenianej strony a po drugie to strona całkiem niezła pomysłowa i innowacyjna daje 7/10
ZiMatik
Nowy
Nowy
Kontakt:

Post autor: ZiMatik »

Ona - ta strona jest po prostu ładna i miła dla oka (przynajmniej mojego:))
tvg

Dzieki, cały czas pracuje nad tym działem resources, by sie jakoś rozwijało to co jest w poddziałach właśnie w nim, troche to potrwa :)) Ale mam nadzieje ze wkoncu mi sie uda..
slaveman
Przelotem
Przelotem
Kontakt:

w takim razie powodzenia
Balas
Moderator
Kontakt:

Post autor: Balas »

Po pierwsze to wszystko co zrobiles przerob na divy, bedzie o wiele mniej kodu, bez niepotrzebnych grafik (spacer.gif :/ )

Do tego strona baaardzo prosta, nie ma nic w niej co by przyciagnelo moja uwage.

Do tego 18 bledow w validatorze: http://validator.w3.org/check?uri=http% ... index.html

3/10 nie wiecej
Roberto
Nowy
Nowy

Post autor: Roberto »

1. Od dawna nie widziałem, żeby ktoś wrzucał grafikę na stronę w formacie bmp - w efekcie na dzieńdobry ładuje się około 400 kilo grafiki co przy takiej skromnej stronce jest chyba rzadko spotykanym wynikiem 8)
2. Wyłącz tą blokadę prawego przycisku bo zabezpieczenie to żadne a tylko irytuje.
tvg

Dzieki, wrzucalem w bmp bo przy zapisywaniu jako jpg w cholerke mi pixelowało, to musze tez poprawic, rowniez to co napisal Balas a co do przycisku to nawet nie wiedzialem ze niby wlaczone to jest :)) Dzieki za uwagi.
Roberto
Nowy
Nowy

"Pikselowało" ci pewnie takie małe elementy jak ta górna belka z menu. I nic dziwnego; takie rzeczy robi się w gifie albo png a nie jpg. Nie ma na tej stronie żadnej grafiki która by była aż tak skomplikowana żeby ją cokolwiek "pikselowało" ;p
cfaniak
Przelotem
Przelotem
Kontakt:

Post autor: cfaniak »

Stronka jest prosta ale nawet przyjemna. Pierwsza rzecz to zdejmij ta blokade z prawego myszy. To naprawde Ci nic nie da. Jak ktos bedzie chcial zobaczyc zrodlo to i tak zobaczy. Nawet powiem ze jesli cos takiego jest na stronie to wiecej osob pokusi sie aby podlubac na Twojej stronie. Kolejna rzecz to pasek stanu. Wez to usun bo jak dla mnie to tandeta, dodatkowy niepotrzebny kod. Kolejna rzecz to pliki graficzne. Po pierwsze czemu bmp a po drugie po co np stosujesz pliki graficzne do jednolitego tla ktore mozna uzyskac przy uzyciu css? Jedyne elementy ktore wymagaja plikow graficznych to menu i kilka obrazkow na podstronach. Dosc tej krytyki. Stronka nie jest taka zla, kolory sa bardzo przyjemne, latwo sie wszystko czyta. Moze pomysl o przerobieniu strony na wersje flash? Przy takiej grafice masz duze pole do popisu. Na razie na 10 daje 4.
tvg

Dzieki, pomysły to sa zawsze :D tylko trzeba troche sie pierw poduczyc by cokolwiek robic wiecej ;)) Bede mial czas po weekendzie to sie tym zajme :)
tvg

Hmm jeszcze jedno..
A co powiecie na to?

www.djgiete.com/v5/

To stary design mojej strony. Lepszy od tego obecnego? Czy gorszy?
slaveman
Przelotem
Przelotem
Kontakt:

ja bym powiedzał że lepszy tylko to mnu jest mało widoczne ta szarsa czcionka zlewa sie z tym tłem
Roberto
Nowy
Nowy

slaveman pisze:ja bym powiedzał że lepszy tylko to mnu jest mało widoczne ta szarsa czcionka zlewa sie z tym tłem
slavmn jk zwkle dopsz mufi.
cfaniak
Przelotem
Przelotem
Kontakt:

Post autor: cfaniak »

Jak dla mnie obecny jest lepszy.
ODPOWIEDZ