[Pytanie] Reklama pixelowa
-
pitikowiec
[Pytanie] Reklama pixelowa
Witam
co myslicie o takiej formie reklamy: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=80762211?
co myslicie o takiej formie reklamy: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=80762211?
-
Dawid Kulbaka
- Administrator
- Kontakt:
Re: [Pytanie] Reklama pixelowa
Mi sie wydaje, ze pomysł u nas nie przejdzie. tam to było wydarzenie medialne, pierwszy raz ktos cos takiego zrobił i to ...USA, u nas były już proby wdrazania pomysłu - powstalo kilka podobych stron i chyba nie osiagnely zbytniego sukcesu, ale to tylko moje zdanie
mimo to zycze powodzenia
mimo to zycze powodzenia
nawet gdybyś to ty wymyślił to przecież jesteś tylko polaczkiem, ale powodzenia, może jednak coś wyjdzie
-
Dawid Kulbaka
- Administrator
- Kontakt:
no własnie.. cos w tym jest.. w Polsce sukces takiej akcji, nawet jakby to było pierwsze takie coś w świecie chyba nie byłby mozliwy do osiągnięcia...
-
Dawid Kulbaka
- Administrator
- Kontakt:
osobiście.. dla mnie to już jest nudne, ta idea raz się sprawdziła w stanach i zaraz za nią milion (nie pixeli) ale stron powstało i każdy myśli, że przez 4. miesiące będzie miał bajonskie sumy na koncie.
tam się to sprawdziło bo to było coś nowego i wszystkie media o tym pisały już na samym starcie i generalnie warto tam było być. w takich projektach to sie liczy koncept i oryginalne, innowacyjne podejscie do tematu...
jaki sens jest teraz tworzenia takich stron, jak o tym z braku zainteresowania zadne medium juz nie napisze, nie bedzie rozglosu, nie bedzie odwiedzin = nie bedzie reklamodawcow...
by oferowac sprzedaz reklamy trzeba miec ogladalnosc, nasz idol alex mial ją, bo mu nakrecily to media... przez to, ze zrobil cos takiego jako pierwszy i jedyny na swiecie...
tam się to sprawdziło bo to było coś nowego i wszystkie media o tym pisały już na samym starcie i generalnie warto tam było być. w takich projektach to sie liczy koncept i oryginalne, innowacyjne podejscie do tematu...
jaki sens jest teraz tworzenia takich stron, jak o tym z braku zainteresowania zadne medium juz nie napisze, nie bedzie rozglosu, nie bedzie odwiedzin = nie bedzie reklamodawcow...
by oferowac sprzedaz reklamy trzeba miec ogladalnosc, nasz idol alex mial ją, bo mu nakrecily to media... przez to, ze zrobil cos takiego jako pierwszy i jedyny na swiecie...
-
fibbia
- Nowy

- Kontakt:
Jakoś lepiej być twórcą niż odtwórcą 
To był niesamowicie prosty i skuteczny pomysł na zarobienie miliona dolarów. Jego sukces leżał zapewne jego oryginalności. Robienie klonów na naszym rynku ma już mniejszy sens i na pewno nie przyniesie takich dochodów.
A co do reklamy, lepiej na pewno zareklamować się w prasie, znanych portalach, itp. Kto zagląda i klika na strony typu miliondolarpage? PageRank też raczej za bardzo nie urośnie dzięki takiemu linkowi - takie jest moje zdanie.
A co do reklamy, lepiej na pewno zareklamować się w prasie, znanych portalach, itp. Kto zagląda i klika na strony typu miliondolarpage? PageRank też raczej za bardzo nie urośnie dzięki takiemu linkowi - takie jest moje zdanie.