[Pytanie] Reklama pixelowa

Dyskusje pod okiem specjalistów o analizach rynku, strategiach kampanii reklamowych w sieci oraz monitoringu stron WWW.
ODPOWIEDZ
pitikowiec

[Pytanie] Reklama pixelowa

Post autor: pitikowiec »

Witam
co myslicie o takiej formie reklamy: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=80762211?
Dawid Kulbaka
Administrator
Kontakt:

Re: [Pytanie] Reklama pixelowa

Post autor: Dawid Kulbaka »

Mi sie wydaje, ze pomysł u nas nie przejdzie. tam to było wydarzenie medialne, pierwszy raz ktos cos takiego zrobił i to ...USA, u nas były już proby wdrazania pomysłu - powstalo kilka podobych stron i chyba nie osiagnely zbytniego sukcesu, ale to tylko moje zdanie :wink:

mimo to zycze powodzenia
wit3k
Nowy
Nowy
Kontakt:

Post autor: wit3k »

nawet gdybyś to ty wymyślił to przecież jesteś tylko polaczkiem, ale powodzenia, może jednak coś wyjdzie
Dawid Kulbaka
Administrator
Kontakt:

no własnie.. cos w tym jest.. w Polsce sukces takiej akcji, nawet jakby to było pierwsze takie coś w świecie chyba nie byłby mozliwy do osiągnięcia...
Dariusz69

PIX

Post autor: Dariusz69 »

Założyłem takie stronki w Polsce sa od tygodnia macie pomysł na ich reklame?? :roll:
Dawid Kulbaka
Administrator
Kontakt:

osobiście.. dla mnie to już jest nudne, ta idea raz się sprawdziła w stanach i zaraz za nią milion (nie pixeli) ale stron powstało i każdy myśli, że przez 4. miesiące będzie miał bajonskie sumy na koncie.

tam się to sprawdziło bo to było coś nowego i wszystkie media o tym pisały już na samym starcie i generalnie warto tam było być. w takich projektach to sie liczy koncept i oryginalne, innowacyjne podejscie do tematu...

jaki sens jest teraz tworzenia takich stron, jak o tym z braku zainteresowania zadne medium juz nie napisze, nie bedzie rozglosu, nie bedzie odwiedzin = nie bedzie reklamodawcow...

by oferowac sprzedaz reklamy trzeba miec ogladalnosc, nasz idol alex mial ją, bo mu nakrecily to media... przez to, ze zrobil cos takiego jako pierwszy i jedyny na swiecie...
fibbia
Nowy
Nowy
Kontakt:

Post autor: fibbia »

Jakoś lepiej być twórcą niż odtwórcą :roll:
atom
Nowy
Nowy
Kontakt:

Post autor: atom »

To był niesamowicie prosty i skuteczny pomysł na zarobienie miliona dolarów. Jego sukces leżał zapewne jego oryginalności. Robienie klonów na naszym rynku ma już mniejszy sens i na pewno nie przyniesie takich dochodów.

A co do reklamy, lepiej na pewno zareklamować się w prasie, znanych portalach, itp. Kto zagląda i klika na strony typu miliondolarpage? PageRank też raczej za bardzo nie urośnie dzięki takiemu linkowi - takie jest moje zdanie.
ODPOWIEDZ