www.cinet.pl
www.cinet.pl
Chciałbym prosić Was o komentarze co myślicie o http://www.cinet.pl. Jak Wam się podoba ? Czy należałoby coś zmienić ?
-
peterson
- Przelotem

- Kontakt:
Re: www.cinet.pl
Nie wygląda to źle, ale:
1. Za dużo białych tekstów przez co nie da sie odróżnic naglowków itd...
2. Napis menu jest na takiej samej belce jak: reklama, polecamy itd...a przeciez to inny poziom
3. Napisy Menu, reklama itd. są po prawej a reszta po lewej - bez sensu
4. Strasznie dolega do lewej krawędzi napis Portal i inne;)
5. Te kleksy w białych ramkach na niebieskim tle nie wyglądają zbyt dobrze
6. Ogólnie mało przejrzysta strona
7. Kiepski dobór kolorów
3/10
1. Za dużo białych tekstów przez co nie da sie odróżnic naglowków itd...
2. Napis menu jest na takiej samej belce jak: reklama, polecamy itd...a przeciez to inny poziom
3. Napisy Menu, reklama itd. są po prawej a reszta po lewej - bez sensu
4. Strasznie dolega do lewej krawędzi napis Portal i inne;)
5. Te kleksy w białych ramkach na niebieskim tle nie wyglądają zbyt dobrze
6. Ogólnie mało przejrzysta strona
7. Kiepski dobór kolorów
3/10
-
Dawid Kulbaka
- Administrator
- Kontakt:
ogólnie lubie takie strony, w takich klimatach, gdzy wszedłem na ta stronę, przypomniał mi się layout podobnej strony o podobnej tematyce, nie pamiętam jaki adres, jakaś sfera czy strefa, coś takiego. Tu bym wprowadził kilka poprawek, w kodzie html i grafice. Ogolnie fajne forum, ale na stronie mało zawarości prócz newsów.
Dawid poczekaj kilka dni
To od wczoraj dopiero działa i wszystko powoli dodajemy...
Tak za 2 do 3 tygodni zobacz co będzie... To możliwe że nawet zdecydujesz się napisać o tym na webinside.pl

-
Dawid Kulbaka
- Administrator
- Kontakt:
rozumiem, rozumiem, trzeba było napisać, że mamy design oceniać, a nie zawartość
z chęcią napisze o Was, jeśli serwis ładnie się rozbuduje, czego Wam życzę, ale jak mówie - warto pozmieniać kilka spraw z designem i kodem. ps. po co takie ogromniaste logosy do kupienia - to zniechęci w jakimś stopniu userów, tak myśle.
Ogromniaste logosy tzn ? nie rozumiem oco dokładnie chodzi... Co do grafiki to będą poprawki m.in. tego małego kleksa, napisu Portal Młodzieżowy po lewej stronie na samej górze i kilka innych "pierdół" 
A mnie sie podoba nazwa
. W życiu by na coś takiego nie wpad. To jakiś skrót... 
Strona może być Jak na portal to ma wystarczający design... Szybki. Ale scrollbar troche nieurozmaicony (znaczy płaski). To tyle. Oceny nie dam jeszcze nia mam gotoych kryteriów na Portale/wortale
Strona może być Jak na portal to ma wystarczający design... Szybki. Ale scrollbar troche nieurozmaicony (znaczy płaski). To tyle. Oceny nie dam jeszcze nia mam gotoych kryteriów na Portale/wortale
Dawid a co myślisz teraz ? Już powoli dodaje nowe urozmaicenia. Jak do tej pory to Gry Online i Netkumpel. W weekend znajdą się jeszcze e-kartki, lepszy serwis z logosami i dzwonkami, i kilka innych urozmaiceń dla odwiedzającego... A może coś ktoś proponuje ? Jak myślicie co powinno się znaleźć na http://www.cinet.pl ?
Więc w punktach:
1 ) cinet.pl - portal młodzieżowy - na razie nie widzę tam nic dla młodzieży...
2 ) pomarańczowy źle kontrastuje z niebieskim
3 ) w sondzie nie podobają mi się Check Boxy z tym białym tłem
4 ) na stronie tekst zlewa się w jedno - jest tylko jeden kolor
5 ) brakuje nagłówka strony (w przeglądarce) - zamiast niego jest sam adres
6 ) w top loga&dzwonki nie podoba mi się, że tytuły dzwonków musiałem przewijać scroolbarem w prawo pomimo, że mam rozdzielczość 1024x768
7 ) w kalendarzu brakuje mi kresek dzielących „numery” dni
8 ) trochę za ciemny efekt po najechaniu na link
9 ) w kalendarzu brakuje styli (css) - rozpycha się na stronę
10 ) po obejrzeniu strony bolały mnie oczy
11 ) trochę nie podoba mi się nagłówek działu/kategorii - chodzi mi o to gdzie pisze „menu”, „reklama” itp.
Ocena: 5/10
1 ) cinet.pl - portal młodzieżowy - na razie nie widzę tam nic dla młodzieży...
2 ) pomarańczowy źle kontrastuje z niebieskim
3 ) w sondzie nie podobają mi się Check Boxy z tym białym tłem
4 ) na stronie tekst zlewa się w jedno - jest tylko jeden kolor
5 ) brakuje nagłówka strony (w przeglądarce) - zamiast niego jest sam adres
6 ) w top loga&dzwonki nie podoba mi się, że tytuły dzwonków musiałem przewijać scroolbarem w prawo pomimo, że mam rozdzielczość 1024x768
7 ) w kalendarzu brakuje mi kresek dzielących „numery” dni
8 ) trochę za ciemny efekt po najechaniu na link
9 ) w kalendarzu brakuje styli (css) - rozpycha się na stronę
10 ) po obejrzeniu strony bolały mnie oczy
11 ) trochę nie podoba mi się nagłówek działu/kategorii - chodzi mi o to gdzie pisze „menu”, „reklama” itp.
Ocena: 5/10
http://strefazso9.prv.pl/home/
I co teraz?
I co teraz?
Teraz dodaliśmy kilka rzeczy... Między innymi: Opowiadania, Teskty, Gry Online, Netziomek, Pogoda, Biorytm... Jak teraz się podoba ? Powoli jest coraz większa zawartość...
-
Krzysztof Aszkiełowicz
- Zaczyna działać

- Kontakt:
Gacek czy ty wiesz co się koło Ciebie dzieje...
grz3iek uważa, że popełniłeś plagiat... a ty dalej swoje....
Opowiesz nam o tym?
grz3iek uważa, że popełniłeś plagiat... a ty dalej swoje....
Opowiesz nam o tym?
Skoro nie chcesz sam sie przyznac to pogadam z Pawłem (admin strefyzso9) jak bedzie na necie.
-
Bartosz Olszewski
- Działa

Plagiatu można się dopatrywać, ale nie można też stwierdzić, że strony są niepodobne, bo bardzo do siebie pasują. Mam zwyczaj plagiatów nie oceniać.
Hmm... uważasz że to plagiat ? Może spojrzałbyś np. na kod html a nie na to że jest podobny układ ? Chciałbym Ci powiedzieć że pełno jest stron o takich samych układach a to nie jest plagiat chyba co ? Czy może grafika albo kod jest skopiowany ? NIE !! Wiec nie wal mi tu sciemy że to plagiat, dobra ?