[Zlecę] Ikony rysunkowe

Tutaj można zamieszczać swoje oferty wraz z cenami i linkami. Zapraszamy do wymiany handlowej wszystkich zainteresowanych.
ODPOWIEDZ
Cvaniak
Nowy
Nowy

[Zlecę] Ikony rysunkowe

Post autor: Cvaniak »

Witam,
poszukuję grafika który potrafiłby stworzyć ikonki rysunkowe w stylu takim jak na stronie: http://gimp.signs.pl/

Rozdzielczość mała, ok 100x180 px. Rysunki miałyby przedstawiać człowieka rysunkowego (w takim stylu jak na powyższej stronie) w różnych sytuacjach. Na początku zleciłbym narysowanie jednego rysunku, potem oferuje w miare stałą współpracę do rysowania kolejnych.

Zależy mi, aby te narysowane postacie miały w sobie coś, że przyjemnie na nie się patrzy, łagodne itp. - wiecie chyba o co chodzi :wink:

Propozycje cenowe proszę na maila: pronigo(malpa)gmail.com ew. na gg: 4511328
[/b]
Cvaniak
Nowy
Nowy

Re: [Zlecę] Ikony rysunkowe

Post autor: Cvaniak »

Oferta caly czas jest akutalna, nie dostalem jeszcze zadnej propozycji
Buzu
Nowy
Nowy

Post autor: Buzu »

Witam.

Rynek jest już "zepsuty".
Odezwałem się do tego Pana, zaoferowałem mu wykonanie ikony za 70 zł i pokazałem mu projekt takiej ikony jaką chciał za.... 50 zł[miałem już coś podobnego, wystarczyło troche przerobić], nie spodobała mu się, no dobra OK.Zaoferowałem mu wykonanie nowej za 70 zł, ale ten Pan mnie rozbawił, napisał mi, że inna 'firma' zrobi mu taką ikone za 25 zł... a moja cena jest kosmiczna. Wiem, że niektórzy za 70 zł robią layouty, ale ja za 70 zł moge zrobić najwyżej taką ikonke, która wcale nie jest łatwa do wykonania.

Jestem bardzo ciekawy jaka poważna firma za 25 zł zrobi ikone rysunkową?
Nie wiem, może faktycznie ja mam kosmiczne ceny? Powiedzcie mi forumowicze czy to jest kosmiczna cena, porównując rynek? :lol:

Pozdrawiam
Sensej
Nowy
Nowy
Kontakt:

Post autor: Sensej »

Ja też niedawno szukałem kogoś do pracy z ty, że ja potrzebowałem layout. Specjalnie szukałem młodej osoby w granicach 16-17 lat bo nie mają dużych wymagań i za rozsądne pieniądze są w stanie zrobić coś na wysokim poziomie.

To nie prawda, że jak coś jest tanio to nie może być solidnie i ładnie wykonane. Mam przykładowo znajomego, który jest w wieku 17 lat i w PHP jest w stanie napisać każdy skrypt, co tylko sobie kient życzy, od modułów do CMSów do całych sklepów internetowych. Takie projakty w firmach kosztują koło 2-3 tyś. a on zrobi dokładnie to samo za 500-600 zł. Problem jest tylko taki, że nie wystawia faktur.

Jak ktoś robi jakiś serwis hobbystycznie i nie jest on komercyjny to wiadomo, że ma ograniczone fundusze.

Moje zdanie jest takie, że ktoś kto zamawia usługi w specjalizujących się w tym firmach albo ma za dużo pieniędzu albo nie ma pojęcia, że można zrobić to samo taniej albo potrzebuje faktury ;D

Reasumując... dla mnie twoja cena też by była za wysoka w perspektywie zamawiania kolejnych grafik. Jeżeli miała by to być jedna na stronę główną to bym jeszcze pomyślał ale w przypadku wykonania 10-ciu grafik po 70 czy też 50 zł to stanowczo za drogo.
Buzu
Nowy
Nowy

Post autor: Buzu »

Tacy wykonawcy poprostu nie znają się na cenach i nie wiedzą, że to jest warte więcej. Może nie cenią swojego czasu? Ja cenie swój czas i moi pracownicy również.... Nie mamy 17 lat i nie mieszkamy u rodziców, tylko musimy utrzymać swoją rodzine :) A ci wykonawcy niech robią za tyle za ile chcą, my swoich cen nie zmienimy najwyżej na większe.

Pozdrawiam :P
Sensej
Nowy
Nowy
Kontakt:

Post autor: Sensej »

Buzu pisze:Tacy wykonawcy poprostu nie znają się na cenach i nie wiedzą, że to jest warte więcej. (...)
I całe szczęście, że się nie znają bo trzeba też spojrzeć na tą sprawę ze strony zlecającego, który chce mieć usługę jak najtaniej ;]

Ale nie wydaje mi się, że tu właśnie chodzi o nieznajomość rynku tylko właśnie o kolejny aspekt, o którym napisałeś. Takie osoby są na utrzymaniu rodziców i zadowalają ich dużo mniejsze pieniądze bo i potrzeby są niewielkie,
Hawk
Przelotem
Przelotem

Post autor: Hawk »

Sensej pisze:Takie projakty w firmach kosztują koło 2-3 tyś. a on zrobi dokładnie to samo za 500-600 zł. Problem jest tylko taki, że nie wystawia faktur.
Nie wystawia faktur bo nie ma zgloszonej dzialalnosci, nie placi podatkow i najpewniej nie ma w pelni legalnego oprogramowania (zna ktos 17 latka, ktory ma oryginalnego Photoshopa, Flasha itd.). Tylko zeby ktos nie pomyslal, ze atakuje takie osoby, chce tylko napisac co moim zdaniem powoduje ze jedni zadowola sie kwota 600 zl za skrypt, podczas gdy dla innym nie oplaca sie pracowac za takie pieniadze.
ODPOWIEDZ