[XHTML] Nie laduje div do tabeli

HTML to podstawy w dziedzinie tworzenia stron WWW, Style CSS warto opanować, bowiem za ich pomocą można dostosować odpowiednio wygląd swojej witryny WWW. Zagłębiamy się dalej i udostępniamy w tym forum możliwość zadawania pytań o JavaScript.
ODPOWIEDZ
bocian

[XHTML] Nie laduje div do tabeli

Post autor: bocian »

Witam , to mój pierwszy post na forum - mam nadzieje ze zrobie wszystko ok.
Mam taki problem:

Kod: Zaznacz cały

<td width="100%"><a href="index.html#tabela" class="menulink" target="tabela" >News</a></td>
i:

Kod: Zaznacz cały

<div class="tabela" id="tabela" name="tabela">

<table border="0" cellspacing="0" cellpadding="0" bordercolor="gray" width="800" height="500">
Dlaczego nie otwiera index.html, w divie o nazwie tabela ?
Pozdrawiam, i dziekuje za odpowiedz - Maciej
Stig
Administrator

Re: [XHTML] Nie laduje div do tabeli

Post autor: Stig »

O ile dobrze Cię rozumiem, to starasz się otworzyć plik index.html w elemencie div, na zasadzie takiej jak w przypadku pływającej ramki. Z tym, że, przy korzystaniu wyłącznie z języka (X)HTML to zadanie jest niewykonalne, bowiem div nie może być wykorzystywany, w przeciwieństwie do ramek, do tzw. Multi-view presentation. Jeżeli tak sprawa wygląda, to radzę zainteresować się symulacją zachowania ramek. Chyba, że źle zrozumiałem Twoje intencje - w takim wypadku prosiłbym o bardziej szczegółowe wytłumaczenie problemu :wink:.
bocian

Post autor: bocian »

Serdecznie dziękuje za odpowiedź!

Sprawa wygląda dokładnie tak, jak napisałeś. Niestety z tematu który mi podałeś, mało rozumiem. Jeśli moge, to prosze o jakieś hasła, czego googlować. Jak to najprościej zrobić? Wywoływać to może w php? Czy bede musiał pozmieniać wszystko? Nie chce nadużywać Twojej cierpliwości, ale mam nadzieje na odpowiedź :)
Stig
Administrator

Post autor: Stig »

Tak jak napisałem w wymienionym przeze mnie topicu, wywołanie strony w ramach div'a za pomocą PHP'owej instrukcji include() jest najlepszym rozwiązaniem. Godny polecenia jest tu ten artykuł.
ODPOWIEDZ