[Pytanie] Usługa płatnego SMS'a na stronie

Tematy, które tyczą się webmasterstwa, a nie pasują do konkretnych działów.
slowik

[Pytanie] Usługa płatnego SMS'a na stronie

Post autor: slowik »

Witam. Stworzyłem stronę internetową mojego servera jednej z gier internetowych. Moi forumowicze chcieliby pomóc mi w rozbudowaniu sprzętu, na którym "stoi" server, dlatego chciałbym spytać, czy ktoś z was wie, jak zrobić usługę płatnego sms'a???
Chciałbym żeby wyglądało to mniej więcej tak:

"Jeśli chcesz wspomóc nasz server finansowo, wyślij sms o treści....... na nr ......., koszt sms'a to .........".

Jeśli ktoś wie, jak to zrobić, proszę, napiszcie...
Stig
Administrator

Re: [Pytanie] Usługa płatnego SMS'a na stronie

Post autor: Stig »

Usługi płatnych SMS'ów na serwisach WWW, jednakże odnoszące się do pobierania opłat za udostępnianie materiałów, czy możliwość autoryzacji na witrynie, a nie bezpośrednio wsparcia finansowego na rzecz serwera, były opisane w czerwcowym wydaniu KŚ Ekspert w artykule pt. "Czas na dobry biznes".
slowik

Post autor: slowik »

To tak bez niczego, to nie da rady? :cry:
axel
Kontakt:

Post autor: axel »

Szczerze mówiąc, to takie dobrowolne wspomagania to wg mnie więcej zachodu niz korzyści. Jeżeli już, to podalbym numer konta bankowego i prosił o pomoc. Jeżeli jednak zależy Ci na takim właśnie systemie płatnych smsów, to może zaimplementowałbyś system zarejestrowanych użytkowników o przywilejach - niezarejestrowany user ma status 0 (może np. przeglądać treść serwisu, nie może ściągać plików), zarejestrowana osoba user + (może ściągać do 5 plików w miesiącu - liczba w zależności od zasobów), zarejestrowany user ++ (nieograniczony download). A sms w zależności od Twoich celów utrzymywałby status user ++ - wieczny, lub np. roczny, półroczny. Natomiast ani user 0, ani user + nie musiałby wysyłać żadnych smsów. Wydaje mi się, że takie rozwiązanie ma też dodatkową zaletę, bo jeżeli ktoś miałby wysyłać smsy, to stali bywalcy serwisu, a takim przywilej w postaci nieograniczonego downloadu by odpowiadał.
Sensej
Nowy
Nowy
Kontakt:

Post autor: Sensej »

Kiedyś na www.prv.pl była taka możliwość, że ludzie mogli wysyłać SMSy a prv wypłacało ci kasę. Niestety widzę, że teraz usługa jest chwilowo niedostępna ale możesz do nich napisać i zapytać się kiedy planują ją znowu włączyć. Więcej tutaj http://prv.pl/index.php?a=slijms
ODPOWIEDZ