[Pytanie] Jak wstawić forum na stronę?

Tematy, które tyczą się webmasterstwa, a nie pasują do konkretnych działów.
adik

[Pytanie] Jak wstawić forum na stronę?

Post autor: adik »

mam stronę poświęconą regionalnej lidze piłki siatkowej. chce umieścić na niej forum żeby mogli się na niej wypowiadać zarówno zawodnicu jak i oglądający stronę. jeżeli można prosić to prosze o podstawowe info albo najlepiej kod html :) z góry dzięki mistrzowie
pozdrawia,m

Przeniesiony z Web Standards
Stig
Administrator

Re: [Pytanie] Jak wstawić forum na stronę?

Post autor: Stig »

Wybierz jeden z wielu skryptów forów dyskusyjnych (z darmowych polecam phpBB) i zainstaluj go na serwerze. Musisz jednak zwrócić uwagę na to, aby był tam obsługiwany język, w którym owy skrypt został napisany (najczęściej jest to PHP) i aby dostępna była baza danych, z której korzysta forum (najczęściej jest to MySQL), chyba że jest ono oparte na plikach tekstowych.

BTW, temat ten był już tu kilkakrotnie poruszany, chociażby w topicu "[Pytanie] Jak założyć forum na własnej stronie www?".

PS. Staraj się wybierać najodpowiedniejszy dział forum do swojego topicu. Temat ten nie ma nic wspólnego z WebStandards, gdzie go umieściłeś.
daniel93
Nowy
Nowy
Kontakt:

Post autor: daniel93 »

A ja mam www.przemo.org naa swojej stronce.
Jest to modyfikacja phpbb tyle że duuuuuuuuuużo lepsza i pisana przez polaka.
Można nawet z nim pogadać :) na jego forum
Stig
Administrator

Post autor: Stig »

daniel93 pisze:A ja mam www.przemo.org naa swojej stronce.
Jest to modyfikacja phpbb tyle że duuuuuuuuuużo lepsza i pisana przez polaka.
Można nawet z nim pogadać :) na jego forum
Nie wiem, czy zauważyłeś, ale topic tyczy się sposóbu zakładania forum, a nie dyskusji nt. wyższości modyfikacji nad oryginalnym skryptem phpBB.

BTW, z Twoją opinią wiele osób (w tym też i ja) mogłoby polemizować, ale to temat na osobny topic...
ODPOWIEDZ