Konkurs na design dla php.pl
Konkurs na design dla php.pl
Na php.pl powoli ruszaja prace nad designem strony.
Dlatego tez czekamy na zgloszenia prac na konkurs na design php.pl
szczegoly tutaj: http://forum.php.pl/viewtopic.php?t=4537
Dlatego tez czekamy na zgloszenia prac na konkurs na design php.pl
szczegoly tutaj: http://forum.php.pl/viewtopic.php?t=4537
Re: Konkurs na design dla php.pl
Aby zachęcić wszystkich do nadsyłania swoich prac na konkurs na design php.pl,
przewidzieliśmy nagrody dla zwycięscy:
Skrzynka pocztowa w domenie php.pl
Oraz darmowy roczny hosting na serwerach newcomo oferujący:
- PHP
- MySQL
- PostgreSQL
- dostęp do Shell'a
- oraz 300 MB powierzchni dyskowej
Termin przedłużamy do końca roku.
Szczegóły w linku powyżej.
przewidzieliśmy nagrody dla zwycięscy:
- PHP
- MySQL
- PostgreSQL
- dostęp do Shell'a
- oraz 300 MB powierzchni dyskowej
Termin przedłużamy do końca roku.
Szczegóły w linku powyżej.
-
Monika Trawińska
- Nowy

Na forum php.pl podajecie że zwycięsca nie będzie występował jako twórca imiennie (nickowo) tylko będzie występował jako jeden z developerów. Na forum webhelp podajecie że nie przyjmujecie w tej chwili do tej grupy. Czyżby praca mimo takich nagród anonimowa?
Nie. Autorzy prac nie będą anonimowi i będą mogli dołączyć do zespołu. Zamknięcie listy było tymczasowe i już niedługo zostanie ona otwarta.
Jednak nadal podtrzymujemy, że osoba która stworzy zwycięski projekt nie będzie mogła podpisać go tylko swoim imieniem gdyż projekt może ulec drobnym modyfikacjom.
Mam cichą nadzieje, że ktoś od was grafików coś przygotuje
Jednak nadal podtrzymujemy, że osoba która stworzy zwycięski projekt nie będzie mogła podpisać go tylko swoim imieniem gdyż projekt może ulec drobnym modyfikacjom.
Mam cichą nadzieje, że ktoś od was grafików coś przygotuje
-
peterson
- Przelotem

- Kontakt:
a po co komu hosting na rok?
dajcie na 20 lat
a skrzynka pocztowa to zadna nagroda.
skrzynki są teraz tanie jak barszcz
dajcie na 20 lat
a skrzynka pocztowa to zadna nagroda.
skrzynki są teraz tanie jak barszcz
-
Monika Trawińska
- Nowy

peterson (miło Cię widzieć
) to trochę dziwne pytanie, to że Tobie niepotrzebne nie znaczy że innym też nie...
Poza tym mam wrażenie, że jednak strona satysfakcji z wygrania konkursu jest silniejsza niż chęć zdobycia nagrody. Ta satysfakcja trochę spada zważając na fakt , że pocięcie laya jest traktowane na równi z pomysłem i wyrażeniem go. Mam też jednak wrażenie, że to grupa developerów będzie wyeksponowana jako "twórcy grafiki"...no ale jakby nie patrzeć, to spory konkurs, ogłaszany na kilku forach, więc wygranie go to jest Coś
Zapraszamy do udziału 
Poza tym mam wrażenie, że jednak strona satysfakcji z wygrania konkursu jest silniejsza niż chęć zdobycia nagrody. Ta satysfakcja trochę spada zważając na fakt , że pocięcie laya jest traktowane na równi z pomysłem i wyrażeniem go. Mam też jednak wrażenie, że to grupa developerów będzie wyeksponowana jako "twórcy grafiki"...no ale jakby nie patrzeć, to spory konkurs, ogłaszany na kilku forach, więc wygranie go to jest Coś
Peterson: nie musisz przyjmować nagrody skoro Cie nie interesuje.
W odpowiednim dziale zostanie podana osoba, która design zaprojektowała.
Poza tym działania zespołu dev. nie będą się ograniczały tylko do pocięcia projektu.

Nic takiego nie będzie miało miejsca. Brak podpisu pod desigem ma się ograniczać do braku loga czy też jakiegoś napisu w stopce.Monika Trawińska pisze:(...)Ta satysfakcja trochę spada zważając na fakt , że pocięcie laya jest traktowane na równi z pomysłem i wyrażeniem go.(...)
W odpowiednim dziale zostanie podana osoba, która design zaprojektowała.
Poza tym działania zespołu dev. nie będą się ograniczały tylko do pocięcia projektu.
j.w.Monika Trawińska pisze:(...)Mam też jednak wrażenie, że to grupa developerów będzie wyeksponowana jako "twórcy grafiki"(...)
Czas do konca konkursu juz sie zbliza, wiec chcialem przypomniec o nim.
Dla zaintersowanych otwarta zostala strona informacyjna:
http://konkurs.php.pl/
Dla zaintersowanych otwarta zostala strona informacyjna:
http://konkurs.php.pl/
sadze iz w przypadku takiego duzego badz co badz projektu nie bedzie zbyt duzo chetnych na zrobienie go (moze sie myle ?) ludzie ktorzy z projektowania sie utrzymuja nie beda pracowac za hosting. oczywiscie sa tacy co robia cos za darmo (heh nawet ja
) - ale albo robia to dla przyjaciol lub chocby zaprzyjaznionych sewisow, lub tam gdzie rzeczywiscie mozna zyskac cos z marketingowego punktu widzenia, lub dla serwisow calkowicie niekomercyjnych lub nawet charytatywnych. z drugiej strony ludzie ktorzy chca zrobic lay tylko po to zeby sie pokazac - oczywiscie pewno znajda sie tacy ktorzy zrobia prace naprawde na poziomie - ale tutaj znowu sadze ze tacy predzej znajda sie wsrod 'przyjaciol' - czytaj na waszym forum - tacy ludzie niekoniecznie beda w stanie stanac na wysokosci zadania.
reasumujac - dziwi mnie sama idea takiego konkursu (z zalozenia nie lubie konkursow, ale jesli juz to naprawde uwazam ze zwyciezca powinien zostac wynagrodzony sowicie - choc i w tym przypadku kazdy widzi ze za marne pieniadze firma ma do wyboru n projektow - dlatego w pewnym sensie uwazam to za gre nie fair...) - dziwi mnie gdyz - jak mniemam serwis komercyjny - chce sie wykpic hostingiem czy tak skrzynka (sic !). a moze nie jestescie komercyjni ? nie wiem - ale jesli tak to moze wypadalo by samemu najpierw zrobic serwis, zaistniec ? bez obrazy - ale renoma w tym przypadku dla mnie nie istnieje... zreszta renoma czego ? samego forum ?
reasumujac - dziwi mnie sama idea takiego konkursu (z zalozenia nie lubie konkursow, ale jesli juz to naprawde uwazam ze zwyciezca powinien zostac wynagrodzony sowicie - choc i w tym przypadku kazdy widzi ze za marne pieniadze firma ma do wyboru n projektow - dlatego w pewnym sensie uwazam to za gre nie fair...) - dziwi mnie gdyz - jak mniemam serwis komercyjny - chce sie wykpic hostingiem czy tak skrzynka (sic !). a moze nie jestescie komercyjni ? nie wiem - ale jesli tak to moze wypadalo by samemu najpierw zrobic serwis, zaistniec ? bez obrazy - ale renoma w tym przypadku dla mnie nie istnieje... zreszta renoma czego ? samego forum ?