[Pytanie] Podpis na forum phpBB

Tematy, które tyczą się webmasterstwa, a nie pasują do konkretnych działów.
M4r3K

[Pytanie] Podpis na forum phpBB

Post autor: M4r3K »

Siemka all! Jestem moderatorem na jednym z for serwisu www.fora.pl i interesuje mnie taka sprawa: jak wiadomo pod kazdym napisanym postem jest podpis - chcialbym sie dowiedziec co trzeba napisac aby kazdej zalogowanej osobie na forum taki przykładowy podpis:

Witaj [login osoby] !

Na przykladzie.... zalogowany uzytkownik o loginie Majka widzi w moim podpisie:

Witaj Majka !

a uzytkownik Kazik widzi:

Witaj Kazik !

Mam nadzieje ze wiecie o co mi chodzi i mam nadzieje ze dalem te pytanie do odpowiedniego dzialu :) Z gory dzieki za szybka pomoc!

Pozdro
Allen
Nowy
Nowy
Kontakt:

Re: [Pytanie] Podpis na forum phpBB

Post autor: Allen »

Jeżeli jest to phpBB, to należałoby zainstalować Mod [ YOU ]. na phpbb2.pl powinien być w Downloadzie.
phpIker
Nowy
Nowy

Post autor: phpIker »

Tak, ale z tego co wiem to na forum założonym w serwisie Fora.pl. nie można doinstalować dodatkowych modułów?
Jeśli chcesz mieć taka opcje to musisz uzyskać dostęp do serwera przez ftpa np. zakładając konto w jakimś płatnym serwisie lub darmowym np. lycos.co.uk.
Allen
Nowy
Nowy
Kontakt:

Post autor: Allen »

phpIker pisze:Tak, ale z tego co wiem to na forum założonym w serwisie Fora.pl. nie można doinstalować dodatkowych modułów?
To, czy można, to ja już nie wiem ;) Nie znam ich zasad umowy. Natomiast wiem, że za dodatek, o który pyta Autor, odpowiada Mod [You].

Ewentualnie warto wysłać e-mail do prowadzącego serwis, czy istniałaby możliwość podmiany plików (jeżeli folder z plikami forum phpBB nie jest wspólny dla wszystkich Użytkowników). Modyfikacja ta bodajże nie wymaga bazy SQL i jest w całości oparta o php.
ODPOWIEDZ