zabezpieczenie zdjęć

Wszystko, co związane z grafiką, przygotowaniem projektów www, jej optymalizacją oraz tworzeniem reklam internetowych.
kingao1983

zabezpieczenie zdjęć

Post autor: kingao1983 »

chcialabym sie zapytac czy mozna zablokowac zapisywanie zdjec z mojej strony przez osoby odwiedzajace ją? Jezeli tak to prosze w miare jasno napisac jak to zrobic :)
Yay Gree
Działa
Działa
Kontakt:

Re: zabezpieczenie zdjęć

Post autor: Yay Gree »

szczerze to nie ma takiej opcji, zawsze znajdzie sie jakis sposób.moja rada taka: jesli sa to zdjecia twojego autorstwa, lub posiadasz na nie licencje, zamiesc notke o prawach autorskich itd, poza tym na kazdym zawsze mozesz sie podpisac i zamiescic adres swojej strony.

pozdrawiam
Siwy_PO
Przelotem
Przelotem
Kontakt:

Post autor: Siwy_PO »

Pamiętaj tylko, żeby tak owy napis był umieszczony w takim miejscu, aby jego wycięcie nie było z byt proste (napewno nie na wolnym jednolitym polu)
jar

Post autor: jar »

jeżlie są to zdjęcia, które stosujesz komercyjnie - możesz wprowadzić znak wodny (Digimarc) - jest on obsługiwany przez wszystkie profesjonalne programy graficzne
Bartosz Olszewski
Działa
Działa

Post autor: Bartosz Olszewski »

Zawsze zdjęcie można obciąć z notatki o prawach autorskich i o autorze :):) Ale to tak na marginesie :) Najlepiej jest pisać na fotce:

" fot. Jan Kowalski
www.nazwa.pl "

tylko w miejscu w którym retusz tego zdjęcia zajmie jakiejś osobie kupe czasu i w związku z powyższym odechce mu się robić tego :) - Skutkuje!:)
phpIker
Nowy
Nowy

Post autor: phpIker »

Temat wielokrotnie poruszany na wielu forach, artykułach, stronach..
Odpowiedź brzmi NIE!

Polecam ten artykuł, co prawda jest on o zabezpieczniu źródła strony a nie dokładnie obrazków, ale praktycznie jest to to samo: http://forum.piwko.pl/viewtopic.php?t=7379
Cyr4x
Nowy
Nowy
Kontakt:

Post autor: Cyr4x »

NIE MA możliwości zabezpieczenia źródła strony, a wszelkie blokady prawego klawisza (zwłaszcza z alertem) są dla ułomnych.
don_wron
Nowy
Nowy

Post autor: don_wron »

a flashowe? tez sa do sciagniecia?
Balas
Moderator
Kontakt:

Post autor: Balas »

print screen i po problemie :)
Bartosz Olszewski
Działa
Działa

Post autor: Bartosz Olszewski »

Najlepszym sposobem zabezpieczenie zdjęć w Internecie jest ich nie umieszczanie w nim :):)

Tak na serio to PrintScreen działa ale nie wiem dlaczego ale ja mam wrażenie że tak ukradzione zdjęcie traci trochę na jakości.

Flashowe też się da, można pobrać plik SWF na dysk i otworzyć w Macromedia Flashu i wyciągnąć zdjęcia :)

Zawsze możesz zgłosić do BOWI zdjęcia żeby były "chronione" tylko i wyłącznie jeżeli grafika/zdjęcia są Twojego autorstwa.
Cyr4x
Nowy
Nowy
Kontakt:

Post autor: Cyr4x »

Nie traci na jakości o ile zapiszesz je w jakimkolwiek formacie o bezstratnej kompresji.
ODPOWIEDZ