Wyszukiwarki - przeszukiwanie całego dokumentu

Zagadnienia związane z pozycjonowaniem stron WWW, reklamą kontekstową i linkami sponsorowanymi. Dyskutujemy robotach wyszukiwarek, skuteczności, pomysłach i nowych trendach związanych z promowaniem stron WWW w wyszukiwarkach.
kit15
Kontakt:

Wyszukiwarki - przeszukiwanie całego dokumentu

Post autor: kit15 »

Jak można sprawić, aby podczas wyszukiwania, np. google przeszukiwały całę stronę, a nie tylko kruciutki opis i słowa kluczowe.

Na przykład: jakieś forum jest przeszukiwane całe, bo wyświetla nam wszystkie posty i to co się w nich znajduje (wpisał/a byś w wyszukiwarce: opis i słowa kluczowe i pokazało by link do tego forum/tematu/postu)

Przykład 2: Na niektórych stronach spotakałem się, że wynkach wyszukiwania wyświetla jakiś tekst np. o pliku, który znajduje się gdzieś w połowie strony. Jest tam sporo takich plików i do wszystki są opisy w wynikach wyszukiwania.

A może tak nie jest moę się mylę :?:

I właśnie o to mi chodzi szczegulnie z podstronami bo cięzko (przynajmniej ja nie umiem) poziomować np.: http://alldownload.republika.pl/index_pliki/wiadomosci.htm
Riklaunim
Nowy
Nowy
Kontakt:

Re: Wyszukiwarki - przeszukiwanie całego dokumentu

Post autor: Riklaunim »

google indeksuje to co uzna za treść strony + indeksuje strony o rozmiarze do 100kb HTML. Do tego strona musi mieć poprawną składnię HTML lub XHTML a ty używasz Worda, który generuje chłam a nie html :P
flavio100
Nowy
Nowy
Kontakt:

Post autor: flavio100 »

Riklaunim pisze:google indeksuje to co uzna za treść strony + indeksuje strony o rozmiarze do 100kb HTML.
skad masz takie informacje, ze 100kb?
chociazby www.w3.org/TR/REC-CSS2/fonts.html ma 140 kb
a kopia jest cala 'scache'owana' ...
mf
Nowy
Nowy

Post autor: mf »

Nie ma takich ograniczeń.
ODPOWIEDZ