jak zrobic takie tlo
jak zrobic takie tlo
Witam wszystkich forumowiczow !
jest to moj pierwszy post na waszym forum - postanowilem zarejestrowac sie gdyz zamierzam rozpoczac swoja przygode z tworzeniem stron www...
byc moze moje pytanie wydaje sie banalne - prosze jednak o odpowiedz lub o podanie linka gdzie moglbym znalesc infpormacje na interesujacy mnie temat
jak stworzyc na stronie www tlo - aby uzyskac efekt tla z rzucanym cieniem
tak jak na stronie http://b-games.org/
??
bede wdzieczny za karzda odpowiedz....
pozdrawiam !
jest to moj pierwszy post na waszym forum - postanowilem zarejestrowac sie gdyz zamierzam rozpoczac swoja przygode z tworzeniem stron www...
byc moze moje pytanie wydaje sie banalne - prosze jednak o odpowiedz lub o podanie linka gdzie moglbym znalesc infpormacje na interesujacy mnie temat
jak stworzyc na stronie www tlo - aby uzyskac efekt tla z rzucanym cieniem
tak jak na stronie http://b-games.org/
??
bede wdzieczny za karzda odpowiedz....
pozdrawiam !
Re: jak zrobic takie tlo
Musisz poprostu stworzyć taką grafikę.
Nie.
Musisz zrobić grafikę "cieniowania" o wielkości mniej więcej 10x10, a następnie ten plik ustawić jako tło tej tabelki
Musisz zrobić grafikę "cieniowania" o wielkości mniej więcej 10x10, a następnie ten plik ustawić jako tło tej tabelki
musisz wejsc na googla i wpisac "kurs HTML"...
a potem wejsc na te twoja strone i zobaczyc jak webmaster danego serwisu to robi i zrobic podobnie - nauka przez podgladanie innych jest zdecydowanie najskuteczniejsza.
pzdr
a potem wejsc na te twoja strone i zobaczyc jak webmaster danego serwisu to robi i zrobic podobnie - nauka przez podgladanie innych jest zdecydowanie najskuteczniejsza.
pzdr
dzieki za podpowiedz
...
wlasnie probowalem juz uczyc sie przez podgladanie jak dana strona jest napisana - i nie moglem rozgrysc jak uzyskac efekt cieniowania wysrodkowanej
strony ,,,,,,,
bede dalej probowal -
pozdrawiam !
gdyby ktos z was znalazl jakis "toturial" bede wdzeiczny za link
(probowalem szukac ale nie wiedzialem jakiego wyrazenia uzyc - tlo, tabela, ...)
wlasnie probowalem juz uczyc sie przez podgladanie jak dana strona jest napisana - i nie moglem rozgrysc jak uzyskac efekt cieniowania wysrodkowanej
strony ,,,,,,,
bede dalej probowal -
pozdrawiam !
gdyby ktos z was znalazl jakis "toturial" bede wdzeiczny za link
(probowalem szukac ale nie wiedzialem jakiego wyrazenia uzyc - tlo, tabela, ...)
www.siwypo.rocafella.pl/tlo.rar
Tutaj masz plik. Zobacz sobie jak to wygląda, tylko zrób dobrą grafikę, bo ja to zrobiłem tak na "odwal się"
Tutaj masz plik. Zobacz sobie jak to wygląda, tylko zrób dobrą grafikę, bo ja to zrobiłem tak na "odwal się"
wielkie dzieki Siwy
jak tylko worce do domu to sprawdze ...

dziala
jeszcze raz dziekuje !
jeszcze raz dziekuje !