Witam,
poniewaz kazdy tworzący projekty dla klientów na zamówienie miał styczność z jakimś nieuczciwym klientem który z jakiegoś powodu nie chciał zapłacic za wykonana pracę, proponuję aby utworzyć taka czarna listę firm i osób prywatnych aby przestrzec innych webmasterów żeby nie dali sie nabić w butelkę przez nieuczciwych ludzi.
Jeśli ktos miał takie doświadczenia to proszę wpisywać na czarną listę nieuczciwych klientów.
(mam nadzieje że jest to zgodne z regulaminem, jesli nie to proszę usunąć ten temat ale byłaby to wielka szkoda bo ludzie powinni być ostrzeżeni)
czarna lista
Re: czarna lista
Pomysł dobry, ale...
Co z ochroną danych osobowych klientów i polityką prywatności twórcy?
Co z ochroną danych osobowych klientów i polityką prywatności twórcy?
Re: czarna lista
Niby tak..ale moze jest jakiś sposób..wydaje mi sie że gdzieś niedawno widziałem podobna listę i webmasterzy ostrzegali sie nawzajem przed nieuczciwymi klientami. W zasadzie to webmastera chroni umowa ale realia są takie że czasami umowy poprostu nie ma byleby zdobyć klienta albo webmaster zgadza sie na różne dziwne warunki które później okazują się dla niego wręcz oszukańcze. Klient wykorzystuje to że jest ogromna konkurencja na rynku a webmaster zgadza sie często na wiele na co w normalnych warunkach nigdy by sie nie zgodził byle nie stracic klienta..