Portfolio

Tutaj uzyskasz cenne porady i słowa konstruktywnej krytyki na temat własnych projektów związanych z internetem.
ODPOWIEDZ
slaveman
Przelotem
Przelotem
Kontakt:

Portfolio

Post autor: slaveman »

Znowu zmieniłem wygląd mojego port folio ponieważ chce dojść do jak najlepszego prosze o ocene tego wyglądu www.paintstudio.prv.pl
cfaniak
Przelotem
Przelotem
Kontakt:

Re: Portfolio

Post autor: cfaniak »

Czlowieq co ty masz z tymi krzyzami:P Jakos smiesznie one wygladaja jak sie tak pojawiaja przy menu:P. Czcionka jest ciut nieczytelna. A tak poza to stronka jest banalna, nie spiesz sie z robota bo widac ze sie malo starasz i chcesz zrobic portfolio na sile:P Daj se czasu troche:P
slaveman
Przelotem
Przelotem
Kontakt:

Po troszku masz troche racji ja jak coś zaczne to robie aż nie skończe
slaveman
Przelotem
Przelotem
Kontakt:

wprowadzilem małe poprawki sprawdzcie jak teraz wygląda www.paintstudio.prv.pl
Marek_bf
Administrator
Kontakt:

Post autor: Marek_bf »

Jeżeli mam być szczery, to ta strona mnie nie przekonuje, jest skromna do przesady, dlatego mogłaby być śmiało zrobiona w HTML nie Flash.
Nie wykorzystałeś nawet 5% możliwości tego programu, nie wykorzystałeś też więcej niż 5% technologii, których znajomość opisujesz.
:arrow: PHP = 0
:arrow: JavaScript = 0 (oprócz narzuconych przez serwer albo alias)
:arrow: XHTML = tragedia (takiego rekordu nie widziałem, na 35 linii kodu 35 błędów!) – Nie poprawiłeś nawet tego, co Ci Flash wygenerował, a wyraźnie masz napisane na swojej stronie: ”Wszystkie moje strony są zgodne ze standardami W3C Strona z Projektów http://www.slaveman.za.pl/gg 59 błedów.
:arrow: ActionScript = więcej niż skromnie (10 akcji stop(); 3 akcje gotoAndStop(); 2 polecenia getURL(); 5 zdarzeń on(release){}; których stosowanie nie jest polecane od Flasha 6, a mamy już Flasha 8)

Grafika też leży, niedokładnie powycinane obrazki o postrzępionych krawędziach nie dodają uroku. Weźmy te czarne kulki na górze, przecież takie kulki doskonale można zrobić we Flashu, po co zastępować je nienajlepszej jakości bitmapą?

Czcionki się rozmywają, powinieneś zastosować dynamiczne pola tekstowe a nie robić wszystko na StaticText.

Błędy są niestety nie tylko w kodzie strony, błędny kod strony dla potencjalnego klienta może być niezauważalny. Błędy są również w treści strony, a to nawet laik widzi:
Szczegulnie
wykozystuja
Dzieki moim grafiką twojej stronie Wzrośnie popularność

Jest jeszcze kilka innych. W ofercie takie zwroty jak Twojej czy Państwa pisz z wielkich liter.

Konkludując: Chyba jeszcze jest za wcześnie żeby wyrywać się z publiczna ofertą.
slaveman
Przelotem
Przelotem
Kontakt:

Wiem że ciebie jako wiernego fana i uzytkownika może razić skromność strony ale takie było założenie. nie wykozystałem JS PHP bo poco mam je ładować na ta stronke jak sa tam nie poczebne
Marek_bf
Administrator
Kontakt:

Post autor: Marek_bf »

Zamiast się złościć powinieneś docenić to, że ktoś zadał sobie trochę trudu i dokładnie ocenił to, o co prosiłeś.

Pomijając PHP i JS pozostaje jeszcze kwestia zadeklarowanej zgodności z W3C i błędów w treści strony.

Powtarzam jeszcze raz ta strona pokazuje, iż jeszcze za wcześnie dla Ciebie na oferowanie usług w zakresie webmasteringu.
cfaniak
Przelotem
Przelotem
Kontakt:

Post autor: cfaniak »

Marek slyszysz nie poczebna są:P Nie no ale tak na serio, slaveman nie postarales sie nic a nic, strona zrobiona na szybkiego (i to bardzo). Rozumiemy wszyscy ze jestes poczatkujacy ale to nie zwalnia Cie z tego zeby sie chociaz troche postarac. Zastanow sie nad wygladem swojej stronki (czasem wystarczy dobry pomysl i mozna zrobic wypasna stronke nawet bez uzycia kosmicznej grafiki), popracuj nad poprawnoscia kodu i moze jezyka tez:P
viraptor
Zaczyna działać
Zaczyna działać
Kontakt:

Post autor: viraptor »

Seamonkey 1.1a, 1280x1024 -> po lewej widze reklame, potem długo nic i po prawej ściśniętego flasha.... Do czego jest ta strona przystosowana? 640x480?
Kulki brzydkie, bo kanciaste. Czcionki nieczytelne. "Ładowanie" podstron jest straszne - preloadery stosuje się tam, gdzie musisz czekać na ściągnięcie strony, ale preloader do 10 linijek tekstu, który może pojawić się od razu? - na 2 podstronie już mnie zaczęło to denerwować.
Co do oferty, to określiłbym w jakich technologiach robisz strony. Ta "dowolna" technologia raczej odstrasza - na pewno znasz wszystkie?
"Projektu" nie komentuje... po prostu śmieszny.
Bartosz Olszewski
Działa
Działa

Post autor: Bartosz Olszewski »

Hm, mi na tej stronie nie pasuje ten biały "gość" jakoś nie współgra z tym wszystkim, i rzuca się w oczy jakoś tak banalnie. Po drugie nie wiem czy to tylko u mnie ale strona wyświetla mi się po prawej stronie (od prawego marginesu) jeżeli było to zamierzone to może i fajny pomysł ale nie praktyczny. Badania udowodniły że człowiek po otwarciu strony patrzy w lewy górny róg, więc zrezygnuj z prawej strony i albo od lewego marginesu zrób to albo wycentruj.
slaveman
Przelotem
Przelotem
Kontakt:

Celowo zrobiłem ją z prawej strony ale teraz lewa też jest już zajęta .
Wracając to wcześniejszego postu ktoś napisał że są błędy w kodzie tłumacze te błędy:
błędy te nie sa wynikiem mojego działania tylko serwer kożystam z darmowego za.pl i on dodaje skrypt java wyświetlajacy banera chcąc oszukać skrypt zamieściłem plik który robi błąd w dodawanym skrypcie przesto nie wyświedla sie baner (czasami)
Bartosz Olszewski
Działa
Działa

Post autor: Bartosz Olszewski »

Pytałem tylko czy to celowe :) Teraz kiedy wypośrodkowałeś stronę jest o wiele lepiej :) Ale nadal ten biały gość mnie trochę irtyuje :) Ale tak to jest spox :)
Calif
Nowy
Nowy

Post autor: Calif »

Nie chcę wymieniać tych "grzechów" jakie już zostały wymienione.
Powiem tylko tyle, nie przekonało mnie Twoje portfolio.
Myślę, że to dużo mówi.
Yay Gree
Działa
Działa
Kontakt:

Post autor: Yay Gree »

Brak proporcji pomiedzy umiejetnosciami a chceciami doprowadził cie do takiej wersji strony. Niestety baardzo pocztkujacy flashowiec z ciebie, a grafik niestety chyba tym bardziej. radze poogladac strony o podobnej tematyce, i dopiero wtedy zadac sobie pytanie "czy moja strona moze istniec obok nich".

ode mnie tylko tyle ze obok agencji interaktywnych nie masz najmniejszych szans z takim designem, a gwaracje solidnosci jakosci itd. po zobaczeniu czegos takiego, nie masz szans. przegladnij inne strony > bristol A3 narysuj projekt > zrób postac cyfrowa, powodzenia
ODPOWIEDZ