[przegląd] Komunikatory
-
Jacek Bajor
- Kontakt:
[przegląd] Komunikatory
Chyba prawie każdy internauta korzysta z jakiegoś komunikatora. Najpopularniejsze oczywiście są GG i Tlen. Używacie jakiś innych?
-
lqx
Re: [przegląd] Komunikatory
Ja czasami używam telefonu
ale korzystanie z tego urządenia w naszym kraju jest drogie jak cholera. A tak na serio to używam Power gg, jest IMO lepszy od gg, a zawsze można go wyłączyć.
Ja używam Kadu.
Jest to program pod Linuxa wykorzystujący protokól gg
Jest to program pod Linuxa wykorzystujący protokól gg
-
Tomasz Sieniek
- Nowy

- Kontakt:
Osobiście używam tylko GG z róznymi pluginami...
Za to nigdy nie będę userem Windows Messengera... Moim zdaniem Microsoft "wciska" go na siłę użytkownikom Windows XP, choćby przez to, że nie łatwo się go pozbyć z tray' przy starcie systemu... Uważam to za nie fair i przede wszystkim dlatego nie lubię tego komunikatora. Po za tym nie znam właściwie osób, któreby z niego korzystały.
Za to nigdy nie będę userem Windows Messengera... Moim zdaniem Microsoft "wciska" go na siłę użytkownikom Windows XP, choćby przez to, że nie łatwo się go pozbyć z tray' przy starcie systemu... Uważam to za nie fair i przede wszystkim dlatego nie lubię tego komunikatora. Po za tym nie znam właściwie osób, któreby z niego korzystały.
-
Dawid Kulbaka
- Administrator
- Kontakt:
A ja mam przyjemność korzystać z Konnekta i jestem zadowolony. Nie ma emotikonów, reklam, i wszystko ładnie i płynnie chodzi. Są ciekawe opcjie z SMS, ogólnie bardzo dobra sprawa.
GG i TLEN nic więcje nie potrzeba mi 
-
Kamil Kierzkowski
- Zaczyna działać

ja też tylko gg i tlen 
-
Wojciech Jurewicz
- Przelotem

- Kontakt:
Ja GG używam tylko do porozumiewania się z resztą redakcji, to dobry komunikator, szkoda że taki "nie szczelny" i słabo zabezpieczony. Osobiście uważam że tlen jest bardzo dobry.
-
Pain_Psycho
PowerGG.One and only
. IMHO,Zasadą wybierania komunikatora powinna być ilość znajomych,którzy posługują się tym komunikatorem,a nie jakieś dodatkowe funkcje.
-
Jacek Bajor
- Kontakt:
Jak miałem XP to sobie poradziłem z uruchamianiem przy starcie zmieniając nazwę pliku wykonywalnego WM (.exe), bo grzebanie w rejestrze nic nie dawało.Tomasz Sieniek pisze:Za to nigdy nie będę userem Windows Messengera... Moim zdaniem Microsoft "wciska" go na siłę użytkownikom Windows XP, choćby przez to, że nie łatwo się go pozbyć z tray' przy starcie systemu... Uważam to za nie fair i przede wszystkim dlatego nie lubię tego komunikatora.
Prawym w treju na ikonkę Windows Mess. później Open->Tools->Options->Preferences->Run this program when Windows start (odznaczyć) i tą drugą opcję... No i włącza się on jak Outlooka otwieram 
GG, a jak akurat nie dziala to zalaczam konnekta.
-
Jacek Bajor
- Kontakt:
Ja ostatnio korzystam z sieci Jabbera. Jego główne zalety to otwartość, wieloserwerowość (jak padnie jeden serwer, to jeszcze jest wiele innych) i mnogość wyboru klientów. Jeśli chodzi o klienta to i pod Windem i pod Linuxem korzystam z open-sourcowego Psi 0.9. Ostatnio bardzo żadko można mnie spotkać na GG, korzystam z niego bardziej z konieczności niż przyjemności. GG ma jedną niepodważalną zaletę - jest najpopularniejszy w Polsce.
Nie znacie sie ;D. Najlepszy komunikator to Miranda-IM www.miranda-im.org Obługuje wszytskie distępne protokoły komunikacyjne (w tym GG, Tlen ICQ i dziesiątki innych). Ma ogromną ilość wtyczyke. Sięgającą niewyobrażalnych rozmiarów. Mówiąc krótko jeden program i wszysko dostępne. Tzn. wszytskie możliwe protokoły.