Zapraszam na swoje portfolio www.4t1.boo.pl . Strona dotyczy projektowania stron internetowych. Napiszcie co jest źle co dobrze po prostu ją oceńcie
Proszę o ocene
Proszę o ocene
Siemka!
Zapraszam na swoje portfolio www.4t1.boo.pl . Strona dotyczy projektowania stron internetowych. Napiszcie co jest źle co dobrze po prostu ją oceńcie
-
peterson
- Przelotem

- Kontakt:
Re: Proszę o ocene
jakis taki balagan
tu to tu tamto
brzydkie krawedzie
brzydkie logo
za duzo cieni
dziwne pomaranczowate tla nic nie znaczace
ksiega gosci?
tu to tu tamto
brzydkie krawedzie
brzydkie logo
za duzo cieni
dziwne pomaranczowate tla nic nie znaczace
ksiega gosci?
a co ma znaczyć ten pytajnik po ,,ksiega gosci" ?:>
-
peterson
- Przelotem

- Kontakt:
nie wydaje mi sie zeby ksiega gosci na stronie tego typu to dobry pomysl
Strona wygląda dosyć dobrze, ale mam jedno ale. Mianowicie, nie podoba mi się to, że strona jest połączeniem flasha z html. Lepiej by było gdyby była cała we flashu - strasznie wyglądał podczas ładowania. 
heh nie robie całej strony we flashu z dwóch powodów. Po pierwsze nie wiem czy jestem w stanie zrobić cała stronke w tym programie a po drugie strona we flashu jest wg mnie mało praktyczna. Z kolei preloadera w html nie stosuje bo nie działa dobrze w każdej przeglądarce więc niestety nie mam jak obejść tego ładowania:P
+ ladny top, moglby byc bardziej dopracowany
- kable od monitora wygladaja jakos sztucznie
- logo brzydkie, malo czytelne
+ proste, aczkolwiek ladne efekty daje flash
+ calosc jest czytelna
- po co przycisk "gora" ?
Jesli chodzi o szablony to liczy sie jakosc a nie ilosc, nie mowie ze sa slabe ale mogly by byc bardziej dopracowane. Portfolio we flashu to zdecydowanie lepszy pomysl.
Ocena portfolio
7/10
- kable od monitora wygladaja jakos sztucznie
- logo brzydkie, malo czytelne
+ proste, aczkolwiek ladne efekty daje flash
+ calosc jest czytelna
- po co przycisk "gora" ?
Ocena portfolio
Ostatnio zmieniony pn sie 08, 2005 9:17 pm przez Aries, łącznie zmieniany 1 raz.
-
peterson
- Przelotem

- Kontakt:
no jasne zwlaszcza ksiega gosci z ikonkami emocji jest potrzebna
to jest strona prywatna czy wizytowka dla potencjalnych klientow?
zdecyduj sie
to jest strona prywatna czy wizytowka dla potencjalnych klientow?
zdecyduj sie
Heheh widze kontrowersyjne opinie na temat księgi gości na tego typu stronie. No nie wie mnie sie wydaje że księga gości zawsze może być. Ktoś może się wypowiedzieć na temat zawartości strony albo coś innego. Takie opinie zawsze sie przydają. A to że na większośc tego typu portfolio nie ma przeważnie booków to o niczym nie świadczy.
A później będziesz miał stronę z samymi dobrymi opiniami w książce? (Bo zakładam, że nie zostawisz sobie wpisów typu - strona do niczego, wogóle się na webmasterce nie znacie.) Ew. zrobi ci się tam darmowa linkownia dla botów jak na większości takich książek.temat zawartości strony albo coś innego
Według mnie nie ma potrzeby na książke. Od wrażeń jest kontakt do autora.
Nie pisz że się nie znamy bo nie ma nas tylko jestem ja sam:P, i dlaczego zakładasz z góry że usuwać będę wpisy które wyrażają takie opinie? Jakoś nie należe do tej grupy ludzi którzy zakładają booka tylko po to by zbierać w nim same pozytywne opinie i usuwać te ktore im się nie podobaja.
Ksiega Gosci jest dobra dla home page, natomiast jesli chodzi o portfolio to jest to niespotykane, co nie znaczy ze zle. Pozdro 
Ostatnio zmieniony pn sie 08, 2005 9:19 pm przez Aries, łącznie zmieniany 1 raz.
Bo ktoś skrytykuje prosty błąd, który poprawisz i nie będziesz chciał wiszącego wpisu o tym? To jest normalne podejście. Ale wtedy zostaną same pochwały i będzie to wyglądać głupio. (albo zrobi się kolejna farma linków w KG)cfaniak pisze:dlaczego zakładasz z góry że usuwać będę wpisy które wyrażają takie opinie?
Dlatego myślę, że to nie ma sensu. Ew. jeśli zależy ci na interakcji użytrowników strony - wkomponuj proste forum.
Tjaaa... Coś tam umiesz, ale Twoja, jakby nie było, wizytówka powinna odstraszać potencjalnych klientów. Przede wszystkim nawigacja jest za mało intuicyjna. Przerost formy nad treścią i.... księga gości. Na cholerę Ci ta księga gości? Nie możesz zrobić po prostu działu "Opinie o nas" i tam zamieszczaś POWAŻNE opinie Klientów o tym, co robisz, a nie wypowiedzi znajomych na kształt "fajna stronka podoba mi sie i wogule fajne tlo i kolory spox i pozdro" + wybitnie niepasujące emoty z gg. Zacznij jeszcze raz od określenia celu. Musisz wiedzieć, po co Ci ta strona, do kogo ma być skierowana i podporządkować cały proces twórczy tym założeniom. Proste i skuteczne.
Wg waszych rad zrobiłem inny projekt swojej stronki tym razem we flashu i bez księgi. Powiedzcie co o tym sądzicie. Link http://4t1.boo.pl/fla/