NIETYPOWY PROBLEM

Wymiana doświadczeń i krytyka firm oferujących hosting i domeny internetowe.
ODPOWIEDZ
woocashek

NIETYPOWY PROBLEM

Post autor: woocashek »

Witam,
mam troche nietypowy problem i nie bardzow iedzialem gdzie go umiescic.

Posiadam strone na okrutnym serwerze and.pl - lae tego akurat zmienic nie moge.

Zainstalowany mam tam CMS MAMBO i wszystko w miare dziala bigo.and.pl .

Wykupiona mam domene na ONET paintballsklep.pl ktora przekierowuje na bigo.and.pl.

Ale kiedy wchodze przez paintballsklep.pl skrypty sie wysypuja a na stronie wyswietla sie blad : brak uprawnien

Poza tym wszystkodziala conajmniej dziwnie bo np jak mam jakis link np do WP i klikne do s paintballsklep to adres w pregladarce sie nie zmienia na wp.pl tylko pozostaje paintballsklep.pl a dodatkowo nie zmienia sie tez tytul strony <title> - wszystko dziala normalnie ja otwieram link w nowym oknie.

Takie same problemy mialem z aliasami typu no-ip . Czy ma tu jakies znaczenie ze delegacja jest na serwerach zewnetrznych - ONET a nie na and.pl

Probowalem roznych sztuczek - np skrypt przekierowania - ktos wchodzi na paintballsklep.pl a niepostrzezenie przekiorowuje go i adres w przegladarce zmienia sie na bigo.and.pl.

To tez nie zadzialalo - nadal po przekierowaniu pozostaje stary adres a strona wczytuje sie z bledami. pomoglo by tu przekierowanie z otwarciem w nowym oknie ale popup blokowany jest przez IE i tu jest bariera.

Co mam robic jak z tym walczyc , pomocy.
ODPOWIEDZ