Mam problem z wysłaniem strony na serwer..
Mam problem z wysłaniem strony na serwer..
Witam mój problem polega na tym że nie wiem jak wysłać stronę na serwer republika.pl.Jak ktoś wie jak to piszcie...
Re: Mam problem z wysłaniem strony na serwer..
Ściągasz program z klientem FTP, np. WindowsComander
Następnie Ctrl+F
Nowe Połączenie
W szczegółach połączenia piszesz tak:
Sesja: "Twoja dowolna nazwa"
Nazwa hosta: ftp.republika.pl
Użytkownik: Czyli twój nick
Hasło:
Ok a następnie -> Połącz.
Gdy się połączysz zaznaczasz pliki które chcesz wysłać, prawym klawiszem myszy, a potem F5
Następnie Ctrl+F
Nowe Połączenie
W szczegółach połączenia piszesz tak:
Sesja: "Twoja dowolna nazwa"
Nazwa hosta: ftp.republika.pl
Użytkownik: Czyli twój nick
Hasło:
Ok a następnie -> Połącz.
Gdy się połączysz zaznaczasz pliki które chcesz wysłać, prawym klawiszem myszy, a potem F5
Dzieki..
Wielkie dzieki....Wszystko działa a ja 5 dni sie z tym męczyłem...a może wiesz jak zrobić takie coś ze jak mam taki obrazek (ruchomy) co pokazuje ładownaie strony *podobne do tego z XP-ładowanie systemu) to zeby po np. 5 przejsciach do konca uruchamiała sie strona??
czy baaaardzo poczatkujacemu koledze chodzi o preloader??
NOm
no chyba tak ...ja jestem baaaaaardzo początkujący...
preloadowac mozeszwyłącznie elementy flasha (jesli chodzi ci o flashowy preload), w js mozesz napisac skrypt "strona startowa" (jest w kursie pawła wimera, tym w PAJĄCZKU), tzn problem jest prosty wystarczy poszukac w googlach
jeszcze jedno..
znasz moze strony gdzie mozna "pobrac" np.dzwonki , logosy itp. i zamiescic je na swojej stronie...??
dzwonki, logosy itd sa chyba płatne.... wiec za free nie wiem czy cos znajdziesz.
Re: jeszcze jedno..
Spróbuj tak: wyedytuj strony zawierajace loga (takie jak wapster czy miastoplusa), zalukaj odpowiednie kody i ściągaj dzwonki i gry za darmo; kumpel tak robi ;]Klonek pisze:znasz moze strony gdzie mozna "pobrac" np.dzwonki , logosy itp. i zamiescic je na swojej stronie...??
???
Wiesz nie bardzo rozumiem o co ci chodzi.....