NIE MOGĘ SKOPIOWAĆ ZDJĘCIA

Tematy, które tyczą się webmasterstwa, a nie pasują do konkretnych działów.
banzai_bin
Nowy
Nowy

NIE MOGĘ SKOPIOWAĆ ZDJĘCIA

Post autor: banzai_bin »

To pewnie jakis banał. Zainstalowalam sobie Photoshop i ustawilam go jako domyslny edytor jpg, gif, itd - calej grafiki. Tak wiec teraz otwieram zdjecie i mam je w PS. Problem w tym, ze otwarte zdjecie chciałabym wkleic do dokumentu za pomoca Ctrl+C i Ctrl+V lub prawego klawisza myszy (menu i mozna wybrac Kopiuj) tak jak kiedys, a to nie dziala. Tak, jakby nic nie bylo w schowku. Ctrl+A też nie pomaga. Co mam zmienic albo czym te zdjecia otwierac, zeby moc je kopiowac? Z gory dziekuje za pomoc :)
Yay Gree
Działa
Działa
Kontakt:

Re: NIE MOGĘ SKOPIOWAĆ ZDJĘCIA

Post autor: Yay Gree »

w sumie to nigdy az tak sie nie zastanawiałem nad konkretnym sposobem kopiowania werstw do schowka systemowego (ctrl+c...itd).

photoshop mimo swej potegi jest intuicyjny jedynie dla osób które maja na codzien z nim stycznosc.

I sposób:
:arrow: masz obrazek np złożony z wilu warstw: klikasz na menu layer i wybierasz flatten image teraz wybierasz z paska narzedzi rectangular marque tool taki przerywany prostokacik rozciagasz na całym obrazku i teraz mozesz wcisnac ctrl+c (lub menu edit i copy) i wklejaj gdzie chcesza

II sposób:
:arrow: jesli chcesz zapisac np konkretna warstwe (mozesz oczywiscie zrobic to sposobem I) tworzysz nowy obraz o konkretnych wymiarach i przeciagasz (grag&drop) konkretna warstwe z obrazka obok....potem zapisujesz plik jako np jpg i wstawiasz go do dowlolnego programu przez import :)

sposobów jest wiecej. wiecej moglbym powiedziec gdybys napisała do jakiego programu robisz export.
ODPOWIEDZ