NIE MOGĘ SKOPIOWAĆ ZDJĘCIA
-
banzai_bin
- Nowy

NIE MOGĘ SKOPIOWAĆ ZDJĘCIA
To pewnie jakis banał. Zainstalowalam sobie Photoshop i ustawilam go jako domyslny edytor jpg, gif, itd - calej grafiki. Tak wiec teraz otwieram zdjecie i mam je w PS. Problem w tym, ze otwarte zdjecie chciałabym wkleic do dokumentu za pomoca Ctrl+C i Ctrl+V lub prawego klawisza myszy (menu i mozna wybrac Kopiuj) tak jak kiedys, a to nie dziala. Tak, jakby nic nie bylo w schowku. Ctrl+A też nie pomaga. Co mam zmienic albo czym te zdjecia otwierac, zeby moc je kopiowac? Z gory dziekuje za pomoc 
Re: NIE MOGĘ SKOPIOWAĆ ZDJĘCIA
w sumie to nigdy az tak sie nie zastanawiałem nad konkretnym sposobem kopiowania werstw do schowka systemowego (ctrl+c...itd).
photoshop mimo swej potegi jest intuicyjny jedynie dla osób które maja na codzien z nim stycznosc.
I sposób:
masz obrazek np złożony z wilu warstw: klikasz na menu layer i wybierasz flatten image teraz wybierasz z paska narzedzi rectangular marque tool taki przerywany prostokacik rozciagasz na całym obrazku i teraz mozesz wcisnac ctrl+c (lub menu edit i copy) i wklejaj gdzie chcesza
II sposób:
jesli chcesz zapisac np konkretna warstwe (mozesz oczywiscie zrobic to sposobem I) tworzysz nowy obraz o konkretnych wymiarach i przeciagasz (grag&drop) konkretna warstwe z obrazka obok....potem zapisujesz plik jako np jpg i wstawiasz go do dowlolnego programu przez import 
sposobów jest wiecej. wiecej moglbym powiedziec gdybys napisała do jakiego programu robisz export.
photoshop mimo swej potegi jest intuicyjny jedynie dla osób które maja na codzien z nim stycznosc.
I sposób:
II sposób:
sposobów jest wiecej. wiecej moglbym powiedziec gdybys napisała do jakiego programu robisz export.