chciałbym się dowiedzieć jakie są procedury rejestracji własnej domeny (.org .pl . com . net), oraz zarządzania domeną (polączenie z kontem www)
jakie są dobre firmy oferujące rejestracje domen i hosting stron
!komencyjnych!
rejestracja domeny i zakup konta
-
Dawid Kulbaka
- Administrator
- Kontakt:
Re: rejestracja domeny i zakup konta
przenoszę post do właściwego działu
procedura rejestracji domen jest zależna od każdego poszczegolnego rejestratora i jest zawarta w regulaminie firmy, ale generlanie wygląda to tak, że wybierasz sobie nazwe, płacisz, masz dostęp do panelu domeny, ustawiasz dns na serwer i wszystko działa
rejestracje domen np. www.az.pl
hosting oczywiście www.lap.pl
procedura rejestracji domen jest zależna od każdego poszczegolnego rejestratora i jest zawarta w regulaminie firmy, ale generlanie wygląda to tak, że wybierasz sobie nazwe, płacisz, masz dostęp do panelu domeny, ustawiasz dns na serwer i wszystko działa
rejestracje domen np. www.az.pl
hosting oczywiście www.lap.pl
poważnie zastanawiam się nad zakupem konta .lap.pl

-
Dawid Kulbaka
- Administrator
- Kontakt:
ja szitu nie wciskam 
7 dni testow za free - mozna zobaczyc jak dziala serwer i funkcjonuje obsługa, w razie co domeny tez rejestrujemy dla klinetow - ale to juz musisz napisac do obsługi przez formularz kontaktowy
no co, troche reklamy nie zaszkodzi
7 dni testow za free - mozna zobaczyc jak dziala serwer i funkcjonuje obsługa, w razie co domeny tez rejestrujemy dla klinetow - ale to juz musisz napisac do obsługi przez formularz kontaktowy
no co, troche reklamy nie zaszkodzi
Ja zrobie anty-reklame 
Szczerze polecam www.imn.pl
Serwery w ośrodku DataCenter w Holandii. Nie można na nich złego slowa powiedzieć, serwery bardzo szybkie stabline. (zresztą na stronie jest monitoring obciążenia). Mam u nich konto. Oferują 7 dni okres próbny +2 dni zwołki do zapłaty.
Nieograniczona liczba baz danych (MySQL, PostgreSQL, rozbudowany cPanel, ). Tzn. jest limitowna pojemnością konta.
Nic tylko brać bo mało tak konkurencyjnych ofert na rynku
Szczerze polecam www.imn.pl
Serwery w ośrodku DataCenter w Holandii. Nie można na nich złego slowa powiedzieć, serwery bardzo szybkie stabline. (zresztą na stronie jest monitoring obciążenia). Mam u nich konto. Oferują 7 dni okres próbny +2 dni zwołki do zapłaty.
Nieograniczona liczba baz danych (MySQL, PostgreSQL, rozbudowany cPanel, ). Tzn. jest limitowna pojemnością konta.
Nic tylko brać bo mało tak konkurencyjnych ofert na rynku
Ja mam 2 domeny w nazwie.pl i sobie chwalę. Proces rejestracji szybki, panel wygodny, bardzo dobre bonusy (konto email i program lojalnościowy). Z niczym nie było zadnych problemów.
Jak będziesz szukał rejestratora, to nie zapomnij sprawdzić czy nie ma potem problemów z otrzymanie authinfo (które umożliwia transfer domeny). Niektóre tanie firmy robią z tym problemy i każą sobie dopłacać. Podobnie jest z przedłużaniem domen - więc na to uważaj, bo to takie ukryte koszty, stosowane przez niektóre firemki.
Jak będziesz szukał rejestratora, to nie zapomnij sprawdzić czy nie ma potem problemów z otrzymanie authinfo (które umożliwia transfer domeny). Niektóre tanie firmy robią z tym problemy i każą sobie dopłacać. Podobnie jest z przedłużaniem domen - więc na to uważaj, bo to takie ukryte koszty, stosowane przez niektóre firemki.
-
Dawid Kulbaka
- Administrator
- Kontakt:
wlasnie, po drugie nalezy uwazac jeszcze na ceny domen, gdzie owe "firemki" rejestrują za grosze, ale przedłuzenie kosztuje 50 x więcej,a komu sie tam chce robić transfery ipt..
w ogole w sieci trzeba uwazac
w ogole w sieci trzeba uwazac